screenshot
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelu nevyšiel atentát na veliteľa Hizballáhu. Video

Libanon, 20.apríl 2020 ( AM ) – Izraelský dron zaútočil včera na SUV veliteľa Hizballáhu – Mustafa Mughniyaha. Incident sa odohral v Jdeidat Yabous na libanonsko-sýrskej hranici. Zaujímavosťou je, že bojovníci libanonského hnutia odporu Hizballáh zaregistrovali útok a stihli vyskočiť z auta. Po chvíli sa sa stihli vrátiť späť, aby si vzali tašky. Dron vzápätí zasiahol už prázdne auto.


 

Libanonská štátna spravodajská agentúra informovala, že lietadlo namierilo na SUV neďaleko obchodov al-Haidari v dedine Jdeidat Yabous, ktorá sa nachádza 45 kilometrov západne od sýrskeho hlavného mesta Damašek a naproti libanonskému údoliu Bekaa. Správa dodala, že letecký úder poškodil auto, ale nemal za následok žiadne straty na životoch.

 

Nemenovaný libanonský bezpečnostný zdroj pre libanonský denník Daily Star uviedol, že počiatočný pokus izraelského robota o zničenie automobilu zlyhal, čo umožnilo vozidlu zastaviť pri ceste a jeho štyria cestujúci mohli uniknúť skôr, ako zasiahla druhá raketa a zničila ho:

 

 

Začiatkom tohto mesiaca bol zabitý vysoký veliteľ Hizballáhu v južnom Libanone – Ali Mohammed Younes. Bol vytiahnutý zo svojho auta, dobodaný a zastrelený na ceste neďaleko Nabatieh. Younes bol údajne zodpovedný za operácie zamerané na vyhľadávanie špiónov a spolupracovníkov izraelského režimu. Neskôr sa objavili informácie, že ho popravil samotný Hizballáh pravdepodobne kvôli tomu, že bol špiónom Izraelského Mossadu! Písali sme o tom TU.

 

Bol to posledný z mnohých incidentov týkajúcich sa zabíjania členov Hizballáhu v Libanone a Sýrii. Libanon nedávno posilnil svoju rétoriku proti Izraelu a sťažoval si, že Izrael porušuje libanonský vzdušný priestor. V regióne medzi Izraelom a Hizballáhom a tiež medzi Izraelom a Iránom sa zvyšuje napätie. Konflikt, ktorý roky pretrváva a prehlbuje sa s tým, ako iránske skupiny tlačia na americké sily v Iraku a v Perzskom zálive.

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov