MO SR
Aktuality, Bezpečnosť,

Dobrovoľná finančná zbierka pre pozostalú rodinu plukovníka Tisoňa a desiatnika Husenicu

Dobrovoľná finančná zbierka pre pozostalú rodinu plukovníka Antona Tisoňa


„Náš kolega a kamarát plukovník Ing. Anton Tisoň odišiel náhle bez rozlúčky dňa 20. apríla 2020 vo veku nedožitých 53 rokov. Zanechal po sebe manželku s dcérkou vo veku 5 rokov a 3 deti z predchádzajúceho manželstva,“ napísali v liste Vojenskej podpornej nadácii kolegovia plukovníka A. Tisoňa, ktorý pred svojim nečakaným odchodom pôsobil ako náčelník oddelenia – zástupca náčelníka odboru logistiky štábu pre podporu operácií Generálneho štábu OS SR. Zároveň sa rozhodli s využitím mechanizmu Vojenskej podpornej nadácie zorganizovať zbierku v prospech pozostalých po svojom kolegovi.

Vážení kolegovia, vojaci ozbrojených síl či zamestnanci rezortu obrany, pomôžme v tejto ťažkej životnej situácii pozostalej rodine a vyjadrime tak s ňou svoju spolupatričnosť láskavým venovaním finančných prostriedkov na číslo účtu:

SK95 7500 0000 0040 2641 6926
IBAN: SK95 7500 0000 0040 2641 6926

Ďakujeme.
O výsledku zbierky Vás budeme informovať.

 

Dobrovoľná finančná zbierka pre pozostalú rodinu desiatnika Jána Husenicu

„Dňa 19. apríla 2020 nás navždy opustil náš vynikajúci kolega desiatnik Ján Husenica ( 39r.) z protilietadlovej raketovej brigády Nitra. Veľmi ťažko sa hľadajú slová a spôsoby, ktorými by bolo možné zmierniť bôľ a smútok jeho rodiny,“ uviedli v liste jeho kolegovia, ktorí sa rozhodli pomôcť najbližším pozostalým zosnulého desiatnika prostredníctvom finančnej zbierky s využitím mechanizmu Vojenskej podpornej nadácie. Vedia totiž, že Janko po sebe zanechal milujúcu manželku a dve deti vo veku 3 a 9 rokov. Manželka Martina sa spolu s deťmi tak ocitla v neľahkej životnej situácii, keď musí čeliť jednak smútku a bolesti zo straty svojho najbližšieho a zároveň sa vyrovnať so situáciou, kedy rodina ostala bez hlavného príjmu.

Desiatnik Ján Husenica sa narodil v Banskej Bystrici a v ozbrojených silách slúžil od roku 2004 ako vodič. Bol svedomitý a zodpovedný, mal cit k technike, práca ho napĺňala. Bol tiež nápomocný menej skúseným kolegom, ktorým rád odovzdával svoje dlhoročné skúsenosti. Zúčastnil sa na množstve cvičení, ako napríklad AIR SHIELD, SLOVAK SHIELD či TOBRUQ LEGACY, za čo mu bola niekoľkokrát udelená písomná pochvala. Za účasť na vojenskej prehliadke k 75. výročiu SNP dostal pamätný list od Veliteľa vzdušných síl OS SR. Jeho poslednou úlohou ako profesionálneho vojaka boli opatrenia súvisiace so zastavením šírenia vírusu Covid-19.

Janko bol priateľskej, nekonfliktnej povahy, bol to vždy vysmiaty človek a skvelý profesionál, ktorý nám navždy ostane v pamäti. Aj preto budeme radi, ak sa pridáte aj vy a spoločne pomôžeme jeho rodine,“ uvádzajú vo svojom liste príslušníci protilietadlovej raketovej brigády Nitra Vážení kolegovia, vojaci ozbrojených síl či zamestnanci rezortu obrany, pomôžme v tejto ťažkej životnej situácii pozostalej rodine a vyjadrime tak s ňou svoju spolupatričnosť láskavým venovaním finančných prostriedkov na číslo účtu:

IBAN: SK29 7500 0000 0040 2028 3640

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov