© Sputnik / Sergey Melkonov
Aktuality,

Americkí tankisti v karanténe cvičia pomocou ruského online simulátora

USA, 9.máj 2020 ( AM, Sputnik ) – Americkí vojaci v Texase, ktorí sú kvôli koronavírusu v karanténe, pokračujú vo výučbe tankovej taktiky. Robia to však neobvyklým spôsobom, a to pomocou počítačovej online hry War Thunder.


 

“Táto myšlienka vznikla po obmedzení možností výcviku kvôli ochrane vojakov pred koronavírusom. Máme veľa vojakov, ktorí si počas voľného času užívajú hranie videohier, mnohí z nich povedali, že veľa hrajú tankové hry, a tak sme začali skúmať príležitosti, “hovorí pre blog DVIDS (Defence Visual Information Distribution Service) kapitán Mike Manougian.

 

V rámci simulačných podmienok vojaci, ktorí predtým boli rozmiestnení v Južnej Kórei, operujú s tankami  M1A2 Abrams . Týmto spôsobom sa trénujú kvôli nedostatku iných možností. Typické cvičenie začína brífingom vedúceho čaty a čítaním manuálov, posádky sa potom stretávajú online. Po ukončení cvičenia prebieha jeho preskúmanie.

 

 

 

 

Akčná online hra  War Thunder  bola vydaná v roku 2013 ruským štúdiom  Gaijin Entertainment . Jedná sa o vojenský simulátor, ktorý hráčovi umožňuje operovať rôznymi typmi techniky, vrátane lietadiel, lodí a pozemných vozidiel.

 

Predtým vydanie Military Times informovalo, že americká armáda nebude prijímať uchádzačov, ktorí prekonali covid-19 . Na sociálnych sieťach sa objavili inštrukcie, že v prípade diagnostikovania covidu-19 pri lekárskom vyšetrení a jeho následnom potvrdení dostane uchádzač o službu v americkej armáde trvalú diskvalifikáciu.

Armáda USA nezverejňuje údaje o počte potvrdených prípadov koronavírusu u vojakov z bezpečnostných dôvodov, ale správy uvádzajú, že sa nakazilo viac ako 4 000 z nich. Americké námorníctvo pritom potvrdilo 1 688 prípadov a 8 úmrtí.

Celkom v USA bolo podľa portálu worldometers.com zaznamenaných vyše 1 266 700 prípadov covidu-19. Počet úmrtí je cez 75 tisíc. Zotavilo sa cez 213 tisíc ľudí.

 

USA umiestnili na Guam 4 bombardéry B-1 a 200 vojakov. Budú “odstrašovať” Čínu

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov