.
Aktuality,

Nové maskáče pre Francúzsku armádu

Francúzsko, 19. júl 2020 (AM) – Maskáče F3, ktoré boli vyvinuté na integráciu do systému zariadení “BOJOVNIK 2020” (Combatant 2020) a ktoré sú výsledkom výskumu začatého v roku 2013, sú už dodávané vojakom v externých operáciách od roku 2019. Do roku 2024 budú všetky pozemné operačné sily vybavené novými maskáčmi F3. Nová uniforma je navrhnutá v súlade s aktuálnymi potrebami bojovníka v misiách, kde sú Francúzi prítomní.


 

.

 

Menej zraniteľní vojaci
Účelom tejto novej úpravy je zvýšiť efektivitu vojakov a znížiť ich zraniteľnosť.
Strih bol upravený a prispôsobený tak, aby sa čo najlepšie prispôsobil na telo a poskytol vojakom väčší komfort pri pohybe a zvýšenú ochranu pred explóziami. Tkanina je tiež navrhnutá tak, aby odolala ohňu počas prvých 7 až 10 sekúnd, čo je čas potrebný na opustenie vozidla v prípade potreby.

 

.

 

Lepšia odolnosť voči externým podmienkam
Tkanina bola navrhnutá tak, aby poskytovala väčšiu odolnosť voči okolitým podmienkam. Tiež je napustená odpudzovačom komárov a kliešťov. Jej zvýšená odolnosť zaručuje väčšiu ochranu pred škrabancami a látka má zníženú tendenciu sa párať pri jej prípadnom poškodení. A snáď stojí za zmienku fakt, že jej tepelná priepustnosť bola ešte zvýšená čo umožňuje lepšie znášať vyššie teploty.

 

Nakoniec, viacfarebný obrazec vybavený infračervenou odrazovosťou umožňuje vojakovi zostať diskrétnym vo viditeľnom svetle ako v zosilňovači svetla (intensificateur de lumière).

 

Ruská pomsta za francúzske vrtuľníkové lode Mistral

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov