Bieloruský prezident Lukašenko
Aktuality, Bezpečnosť,

Emanuel Macron: Proruský obušok na demonštrantov je zlý – náš galský je lepší

Bielorusko, 25. august 2020 (AM) – Lukašenko podpichol Macrona tým, že ponúka sprostredkovanie v žltej vestovej kríze. Bieloruský prezident odmietol myšlienku Prezidena Macrona stať sa mediátorom v riešení súčasnej situácie v Bielorusku, ktorú mu predložil Emmanuel Macron. Pán Lukašenko reagoval obdobne a ponúkol na oplátku prevziať rovnakú úlohu v prípade veľkej Francúzskej krízy žltých vest.


 

Posledné dni Lukašenko chodí s Kalašnikovom v ruke

 

O tomto hnutí vo Francúzsku je ticho. Nikomu nevadia tisícky zranených, alebo dokonca 11 mŕtvych v dôsledku demonštrácii žltých viest. Len pre pripomienku ako môžu vyzerať zranení civilní občania dožadujúci sa svojich práv, pozrite si napríklad toto video.

 

 

 

 

LBD 40 je šialená zbraň a v EU je (ak sa nemýlim) všade zakázaná okrem Francúzska. Verejne s ňou strieľajú do demonštrantov a jej devastačné účinky na zdraví, obzvlášť na tvári nám vyrážajú dych. Francúzska demokracia sa príchodom Macrona k moci úplne prepadla a zdá sa, že v toľko kritizovanom Rusku sa policajti správajú k ľuďom lepšie ako vo Francúzsku. Takže Bieloruský prezident Alexander Lukašenko ponúkol Emmanuelovi Macronovi jeho mediátorstvo v kríze “žltých viest” vo svojom videu z 21 augusta v ktorom povedal:

„Emmanuel Macron sa chce zapojiť do rokovaní v Bielorusku. Dovoľte mi však prísť a byť mediátorom medzi Žltými vestami a Macronom. Situácia je tam napätá […], ale nevidí ju, “uviedol vo videu uverejnenom 21. augusta kanálom Telegram Pool Pervogo.

 

Zároveň pán Lukašenko uviedol, že je skeptický voči ponuke francúzskeho prezidenta sprostredkovať kroky k normalizácii situácie v Bielorusku. Poukázal tiež na nedávne vyhlásenie vedúceho americkej diplomacie “Mike Pompea”, v ktorom tento vyjadril znepokojenie nad “nedostatkami” volieb v Bielorusku a násilím voči demonštrantom. Podľa Lukašenka „je to príležitosť odvrátiť pozornosť od svojich problémov a zamerať sa na inú krajinu.“ Nemci nezostali bez povšimnutia a hodil kameň aj do ich tábora. „Nemci sa stále nemôžu vyrovnať s koronavírusom, demonštráciami […]. Prečo sa obávajú Bieloruska? “, povedal.

 

Násilie v Bielorusku

Francúzsky prezident 20. augusta na tlačovej konferencii s kancelárkou Angelou Merkelovou navrhol európsku mediáciu medzi rôznymi aktérmi krízy v Bielorusku vrátane Ruska. Krajina sa stala arénou pre násilné protesty po tom, ako volebná komisia krajiny oznámila víťazstvo Alexandra Lukašenka s prezidentskými voľbami 9. augusta s 80,1% hlasov. Opozícia tvrdí, že voľby vyhrala Svetlana Tichanovskaja. Protesty boli potlačené vodnými delami, slzným plynom a omračujúcimi granátmi. Podľa oficiálnych údajov bolo zatknutých viac ako 6 700 ľudí a niekoľko stoviek bolo zranených a počas nepokojov boli zabití traja demonštranti. V porovnaní s tými našimi číslami vychádzajúcimi z policajnej brutality u nás vo Francúzsku sa len veľmi ťažko dostávajú na povrch a žiadny pokrytec z prezidentských palácov ich nikdy nijako neodsúdil. Len Ruský obušok je zlý. Tie francúzske sú dobré.

Adam Riečanský

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov