Bývalý minister Galko pri streľbe so samopalu vzor 58, foto: MO SR
Aktuality, Bezpečnosť,

Exminister obrany Ľubomír Galko bude riadiť Letecké opravovne Trenčín

Slovensko, 1.september 2020 (AM, MO SR) – Štátna akciová spoločnosť Letecké opravovne Trenčín bude mať od 1.9.2020 nového generálneho riaditeľa. Minister obrany SR Jaroslav Naď poveril až do riadneho výberového konania jej riadením Ľubomíra Galka. Ten nahradí doterajšieho generálneho riaditeľa Vladimíra Šimanského aj vo funkcii predsedu predstavenstva spoločnosti.


 

„Ľubomír Galko má nepopierateľný kredit v boji proti korupcii a tiež bohaté manažérske skúsenosti z rôznych oblastí – okrem toho, že dôkladne pozná prostredie rezortu obrany z čias pôsobenia na poste ministra, bol tiež poslancom Národnej rady SR a manažérom v súkromných spoločnostiach,“ uviedol k výmene vedenia trenčianskych opravovní minister obrany SR Jaroslav Naď a doplnil, že Ľ. Galko získal na pozíciu aj adekvátne bezpečnostné preverenie.

 

Minister Naď vymazal svoju komunikáciu so slovenským výrobcom zbraní v prípade diskutabilného nákupu samopalov

 

Šéf rezortu obrany chce využiť skúsenosti Ľ. Galka na boj s korupciou a stransparentnenie procesov v rámci štátneho podniku. „V minulosti išiel po takýchto prípadoch veľmi tvrdo, a preto sa spolieham, že bude takýmto spôsobom pristupovať aj v rámci Leteckých opravovní Trenčín. Tie sú totiž po manažmente bývalého vedenia rezortu vo veľmi zlých číslach a v stave, ktorý s transparentnosťou nemá veľa spoločného,“ zdôraznil. Zároveň dodal, že v odôvodnených a potrebných výmenách na vedúcich postoch v rámci ministerstva obrany bude pokračovať aj naďalej.

Riadne výberové konanie na post generálneho riaditeľa Leteckých opravovní Trenčín sa uskutoční v priebehu šiestich mesiacov.

 

Galko pôsobil ako minister obrany za stranu SaS počas vlády Ivety Radičovej. Z funkcie ho odvolali pre kauzu odpočúvania novinárov spojenú s vtedajším Vojenským obranným spravodajstvom. Po konflikte v SaS Galko spolu s viacerými tvárami od “sulíkovcov” odišiel. Nepopulárny sa stal aj vďaka predaju tisícov armádnych samopalov vzor 58, ktoré jeho ministerstvo odpredalo za zlomkovú cenu cca 12 euro pričom trhová cena týchto zbraní sa pohybovala okolo 200 euro.

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov