Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Putin nielen v Karabachu – vytrvalosť, chladnokrvný výpočet a rozhodujúci záber v kľúčovom okamihu

Rusko, 15. november 2020 (AM) – Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov vysvetlil, prečo v Moskve prijali ospravedlnenie Baku za zostrelený vrtuľník Mi-24.


“Je to naozaj nešťastie, tragédia, zahynuli dvaja naši vojaci. V tomto prípade je zrejmé, že … okamžitá reakcia azerbajdžanského prezidenta a vyhlásená ochota … vykonať nezaujaté vyšetrovanie … a potrestať vinníkov nám umožnili, aby sme toto ospravedlnenie prijali, “povedal Peskov v rozhovore na YouTube kanáli RT Rusko.

 

Mierotvorca – Rusko takto opäť prinieslo mier. Toto bol a je jeho kríž a jeho veľké poslanie. V Čečensku v roku 1999, s vlastnými oligarchami v 20-tich rokoch, na Kryme v roku 2014, v Sýrii v roku 2015 a teraz aj v Karabachu.

 

Nová mapa kontroly nad Karabachom po dohode z 9. novembra Azerbajdžan, Arménsko a Rusko

 

To je to, čo ruský ľud miluje na svojom lídrovi – vytrvalosť, chladnokrvný výpočet a rozhodujúci záber v kľúčovom okamihu! Čakať na najkritickejší okamih a nútiť agresorov k mieru je na nezaplatenie. Chladnokrvnosť až do posledného najdôležitejšieho okamihu v konflikte v Karabachu, keď Rusku zostrelili vrtuľník a Putin sa nepridal na žiadnu zo strán, sa vyplatila. Zostal nestranne nad vojnou, aby vzápätí zakotvil v Zakaukazsku! Takto boli „pomstení“ aj zabití piloti.

 

Pochod do Karabachu sa však netýka iba Zakaukazska. Otázka času kedy sa Donbas uzná ako jediný legitímny nástupca štátnosti na Ukrajine, kyjevský režim sa označí za nezákonný a Ukrajina sa tak obráti k Rusku. Euroázijská únia môže vytvoriť skutočné nadnárodné orgány s centrom v Moskve. Je to tiež dobrý signál pre tých, ktorí od Putina očakávajú rozhodnú zmenu vnútornej politiky smerom k národným záujmom. Karabach, rovnako ako Krym, nie je len gestom zahraničnej politiky, ale predovšetkým sa týka vnútorných trendov.

 

Starikov: Zahrňte Náhorný Karabach do Ruskej federácie a vojny prestanú

 

Chladnokrvná politika aj v prípade Navaľnyj

Otrávili nakoniec Navaľného v Nemecku? Rusko poukazuje na túto možnosť a zároveň tak vracia úder západným krajinám. Hádže na nich ich vlastné bahno.

“Zavádzame odvetné sankcie proti predstaviteľom vládnych štruktúr Nemecka a Francúzska v prípade situácie s Alexejom Navaľným.”

Uviedol to vo štvrtok ruský minister zahraničia Sergej Lavrov v rozhovore pre ruské a zahraničné médiá o aktuálnych otázkach medzinárodnej agendy. Podľa ministra nemôže Ruská federácia vylúčiť verziu otravy Navaľného chemickým bojovým prostriedkom v Nemecku, alebo v lietadle, ktoré ho dopravilo na berlínsku kliniku Charite.

 

Voľby v USA? Žiadna zmena pre Rusko

Podľa ruských analytikov voľby v USA neovplyvnia výrazne situáciu v USA. Minister Lavrov uviedol, že Moskva v prípade príchodu Bidena neočakáva zmeny politiky USA.

“V prípade nástupu Joea Bidena k moci Moskva neočakáva žiadne prevratné zmeny v politike USA voči Rusku.”  Na tlačovej konferencii vo štvrtok 12. novembra to uviedol ruský minister zahraničia Sergej Lavrov.

„Pokiaľ ide o ruský smer, úprimne povedané, spolu s našimi politológmi všeobecne súhlasíme, že neočakávame žiadne revolučné zmeny. Amerika je hlboko rozdelená, vidíme to na výsledkoch hlasovania v prezidentských voľbách, “uviedol Sergej Lavrov. Ruský minister zahraničia tiež dodal, že prognózy v tejto fáze nie sú „veľmi užitočným nápadom“.

Joe Biden, ktorý sa vyhlásil za víťaza prezidentských volieb, už skôr oznámil priority svojho budúceho vládnutia. Podľa jeho slov sa v prvom rade mieni zamerať na boj proti pandémii koronavírusu, ako aj na riešenie problémov týkajúcich sa ekonomiky, podnebia a rasizmu.

Karol Jerguš

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov