Boris Ratnikov
Aktuality, Bezpečnosť,

Generál KGB prehovoril o nebezpečnosti “selfie” fotografovania na internete. Video

Prinášame prednášku nedávno zosnulého Borisa Ratnikova, generálmajora ruskej KGB, vo výslužbe, kde prehovoril o fotografiách na sociálnych sieťach:


 

“Chcel by som tu hovoriť o “podvodných úskaliach” selfie. O tom, že sa selfie v poslednej dobe stalo veľmi módnym a ľudia sa začínajú fotografovať vo všetkých pózach a uhloch …. Potom všetko zverejňujú na sociálnych sieťach, zabúdajúc, že ​​fotografický obraz človeka nesie jeho informačnú mapu! A použitím určitých technológií je možné z fotografie získať podrobné informácie o človeku: o jeho zámeroch a dokonca na neho pôsobiť, pozitívne aj negatívne, na diaľku.”

 

 

Ako zamestnanec tajných služieb to môžem potvrdiť. Svojho času sme získavali informácie z fotiek prezidentov západných krajín, aby sme zistili, čo zamýšľa o nás – o novom Rusku, ktoré vzniklo na troskách Sovietskeho zväzu, NATO a vodcovia týchto štátov. Preto tiež v sovietskej dobe nebolo dovolené publikovať fotografie našich vysokých úradníkov tajných služieb, generálnych konštruktérov, vývojárov nových typov zbraní a ďalších dôležitých osôb štátu.

 

V poslednej dobe vďaka vedecko-technickému pokroku sa objavila možnosť vytvoriť virtuálneho dvojníka človeka! Tieto štúdie boli vykonané japonskými vedcami. Podľa ich názoru nie je potrebné uchýliť sa k biotechnológiám alebo počítačovým technológiám a vytvoriť tak virtuálneho dvojníka človeka. Postačí bežný mobilný telefón so vstavaným fotoaparátom, on sám dokáže vytvoriť dvojníka človeka!

 

Ide o to, že pri fotografovaní digitálnym fotoaparátom sa parametre tela človeka, jeho tzv. Informačné mapa – výška, farba pleti, vlasov, očí, každé materské znamienko či vráska atď. – presne vytlačí a prevedú do digitálnej podoby. A každá nasledujúca snímka dopĺňa a pridáva rôzne ďalšie detaily, podrobnosti. Časom sa z takto nazhromaždených snímok v jednom počítači alebo telefóne prekročí ich kritický počet a informácie o človeku sa stanú dostatočné na vytvorenie počítačového dvojníka fotografovaného človeka – jeho dvojčaťa čiže fantómu!

 

Dnes je v mnohých moderných rodinách digitálne zariadenie alebo telefón s fotoaparátom zábavou číslo jedna, najmä medzi mládežou. Ľudia sa, ako posadnutí, fotia z rôznych uhlov, v rôznych pózach, s oblečením i bez neho – sú to stovky fotografií denne. Potom tieto fotografie zverejňujú na internete s cieľom sebavyjadrenia alebo sa pochváliť ostatným: akí sú krásny, vtipný, čo dokážu atď. Pri takejto rýchlosti realizácie tohto koníčka je potom pomocou čísel vytvorený trojrozmerný model človeka, ktorý presne kopíruje originál! A od tohto okamihu začne duch takého človeka interagovať s duplikátom svojho tela a samotný človek stráca energiu!

 

Za pomoci vašej fotografie môžu na vás tiež druhí pôsobiť a privolávať vám rôzne nepríjemnosti. Niekomu sa nepáči napr. ležiace, polonahé opaľujúce sa dievča, niekomu niečo iné, najmä v krajinách, kde nie je zvykom obnažovať telo. A prirodzene táto mentálna negatívna pohnútka, ktorá vzniknutá pri pohľade na fotografiu, dosiahne svoj originálu alebo dvojníka! A my potom nechápeme, odkiaľ k nám prichádzajú choroby, pocity, že sme ťahali ťažké vrecia alebo inak ťažko pracovali, prečo na nás padá únava a potrebujeme si oddýchnuť atď.

 

Keď u náš existuje také digitálne dvojča, potom naše vlastné nervové bunky postupne degradujú! Dvojník začína brať energiu zo svojho originálu! A ak boli pri fotografovaní u originálu myšlienky negatívne, teda bol napojený na nízkofrekvenčné egregory, potom dvojník vstupuje do rezonancie s egregormi zla a začína k sebe priťahovať rôzne nepríjemnosti!

 

Preto máte všetko vo svojich rukách! Ak chcete byť v bezpečí, premýšľajte o tom, čo robíte! Nedarujte ani neukazujte každému na počkanie svoje fotografie!

 

Temní ľudia na vás tiež môžu zoslať rôzne kliatby či urieknutia. Napr. tak, že fotografiu pochová v hrobe čerstvo zosnulej osoby a na človeka z fotografie sa potom hrnú rôzne choroby, nešťastia a ďalšie kliatby!

 

V tomto veku technického pokroku má všetko dve strany, ako u medaily, aj nadobudnutie fotografií má dve strany!
Prosím buďte opatrní! To je všetko, čo som chcel povedať o selfie. Nevytvárajte si dvojníka! Snažte sa fotografovať len málo, iba keď je to nutné, nie len preto, aby ste sa chválili a zverejňovali svoje fotografie v rôznych polohách na internete, ako to robí napr. naša slávna bývalá baletka …” dodal na záver generál Ratnikov

Milan Novický

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov