Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

„Tvrdá regulácia sa stáva normou“: Puškov vyzýva, aby sa Rusko poučilo z EÚ v boji proti spoločnosti Google

Rusko, 05. január 2021 (AM) – Ruský senátor Alexej Puškov použil príklad EÚ v oblasti regulácie internetových gigantov ako Google, Amazon a Facebook. Ako príklad uviedol dve európske zmenky proti spoločnosti Big Tech. Puškov vyzval, aby sa od EÚ poučili, ako postupovať v prípade spoločnosti Google a ďalších IT gigantov. „Prísnejšia regulácia sieťových spoločností sa stáva normou,“ uviedol senátor.


 

Ide o zákon o digitálnych trhoch a zákon o digitálnych službách. Prvý ustanovuje obrovské pokuty za porušenie pravidiel hospodárskej súťaže v rámci EÚ – až 10% ročných globálnych výnosov. Hovoríme o miliónoch, ak nie o miliardách. A podľa zákona hrozí spoločnosti za tri porušenia v priebehu 5 rokov rozdelením v EÚ na menšie firmy.

 

Nemenej prísny je aj druhý návrh zákona. Zvyšuje zodpovednosť internetových gigantov „za nezákonné správanie na ich platformách“. Tento dokument dáva spoločnostiam pokyn, aby samy sledovali a eliminovali nelegálny obsah. Za nedodržanie týchto ustanovení hrozí 6% pokuta z globálnych výnosov.

 

Hlas Ameriky, BBC, Deutsche Welle… západom financované médiá sa už desaťročia snažia zrútiť základy ruskej štátnosti

 

Americké technologické spoločnosti Google, Amazon a Facebook čelia v Európe rastúcej nevraživosti v súvislosti s platením nízkych daní, zasahovaním do súkromia používateľov a potlačovaním konkurencie. Podľa senátora sa Rusko má čo učiť od Európy pri regulovaní aktivít amerických internetových gigantov. Pretože pravidelne porušujú protimonopolné zákony a zneužívajú osobné údaje na reklamné účely. Normou sa stáva prísnejšia regulácia sieťových spoločností, – napísal Puškov vo svojom telegramovom kanáli.

Maroš Šolc

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov