Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruské ministerstvo zverejnilo zábery použitia raketového systému Iskander-M v Sýrii. Video

Sýria, 27. februára 2021 (AM) – Ministerstvo obrany Ruskej federácie zverejnilo video, ktoré potvrdzuje použitie operatívno-taktického raketového komplexu Iskander-M v Sýrii.


 

 

Podľa záberov Iskander-M zaútočil na objekty teroristov v Sýrii. Podľa všetkého bol útok vykonaný raketami s plochou dráhou letu 9M729. Predtým Ministerstvo obrany RF okomentovalo slová arménskeho premiéra Nikolu Pašinjana  o tom, že pri použití Iskanderov počas jesenných bojov v Náhornom Karabachu jeho rakety nevybuchli alebo “vybuchli na desať percent”. Ministerstvo uviedlo, že Arménsko nepoužívala svoje Iskandery počas konfliktu v Náhornom Karabachu, všetko strelivo sa nachádzalo v skladoch ozbrojených síl krajiny.

 

Operačno-taktický raketový systém  Iskander-M je určený k likvidácii protivzdušných a protiraketových systémov nepriateľa, vrátane malých cieľov, ako sú raketové systémy, ďalekonosné delostrelectvo a lietadlá a vrtuľníky umiestnené na zemi. Systém bol v roku 2006 uvedený do výzbroje ruskej armády. Unikátny raketový systém nasadený ako súčasť takmer 20 raketových brigád skutočne môže zasahovať ciele vo vzdialenosti až 500 km. Dokáže teda zasiahnuť aj útočnú skupinu lietadlových lodí . Boj proti útoku tohto raketového systému pomocou moderných prostriedkov obrany bude veľmi náročnou úlohou.

Karol Jerguš

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov