Chačik Asrjan Foto: Verelq.am
Aktuality, Bezpečnosť,

Silné vyhlásenie „Arménskych orlov“ na adresu USA a ich agentov vplyvu

Za každý cent poskytnutý vo forme grantu budú USA vyžadovať služby, ktoré sú namierené proti národným a štátnym záujmom Arménska, zvrchovanosti Arménska a existencie arménskeho ľudu.


 

Ako uvádza „VERELQ,“ píše sa to vo vyhlásení vodcu organizácie „Arménsky orly. Jednotné Arménsko“ Chačika Asrjana, ktorý vyzýva na vzdanie sa pokušenia získať americké granty.

 

„4. marca vyšlo najavo, že americké ministerstvo zahraničných vecí bude pokračovať v práci na povzbudzovaní svojich agentov vplyvu v Arménsku k vytvoreniu siete nových agentov vplyvu a na tento účel sú pridelené milióny dolárov. Všetci tí, ktorí budú verne slúžiť posilňovaniu arménsko-amerických vzťahov, to znamená záujmom USA v Arménsku, dostanú od amerického veľvyslanectva v Arménsku grant až do výšky 150-tisíc dolárov.

 

USA budú za každý cent požadovať služby, ktoré sú namierené proti národným a štátnym záujmom Arménska, zvrchovanosti Arménska a existencie arménskeho ľudu. Sieť agentúr vytvorená na základe týchto grantov uskutočnila štátny prevrat v Arménsku v apríli až máji 2018, v dôsledku ktorého sa naša krajina ocitla v priepasti: stratili sme Arcach (arménsky historický názov Náhorný Karabach) a viac ako 5 000 synov, mali sme viac ako 10 000 zranených, stovky nezvestných osôb a väzňov, ktorých osud na štátnej úrovni nikoho nezaujíma.

 

Je to táto sieť amerických agentúr, ktorá ničí našu štátnosť už takmer tri roky, vedie nezmieriteľný boj proti našej národnej identite, jazyku, náboženstvu, histórii a kultúre, už tri roky propaguje zvrátenú morálku, v dôsledku čoho sa vytvorila banda anti-Arménov, pre ktorých vlasť, národ a štát nemajú žiadnu hodnotu, pre ktorú je najväčším úspechom ich fyzická existencia a zmyslom života je slúžiť svojim pánom.

 

Národná kresťanská strana „Arménsky orly Jednotné Arménsko“ žiada opustiť toto pokušenie a vzdať sa povinnosti vziať tieto peniaze a slúžiť proti svojim obyvateľom a štátu. Každý Armén by mal pochopiť, že je pominuteľný, no vlasť a Arménsko sú večné hodnoty. Nedovoľte, aby budúce generácie spomínali vaše meno s prekliatím a opovrhnutím,“ tvrdí vo svojom vyhlásení Chačik Asrjan.

 

Americký minister zahraničia Anthony Blinken a arménsky premiér Nikol Pašinjan 5. marca viedli telefonický rozhovor, počas ktorého zdôraznili význam partnerstva medzi týmito dvoma štátmi.

 

Politická situácia v Arménsku eskaluje. Armáda žiada demisiu premiéra, ten to odmieta ako pokus o prevrat

Arménska armáda koncom februára vyzvala na demisiu predsedu vlády Nikola Pašinjana. Ten to odmietol a odsúdil ako „pokus o vojenský prevrat“. Svojich priaznivcov zároveň vyzval, aby vyšli do ulíc. Požiadavka generálneho štábu prišla v súvislosti s pokračujúcimi protestmi vyvolanými porážkou v konflikte o Náhorný Karabach s Azerbajdžanom. Výzva bola tiež ovplyvnená nedávnym rozhodnutím Pašinjana odvolať zástupcu náčelníka generálneho štábu. „Vyhlásenie generálneho štábu ozbrojených síl považujem za pokus o vojenský prevrat,“ uviedol Pašinjan na Facebooku. Zároveň nariadil odvolanie náčelníka štábu. Protesty proti Pašinjanovi sa začali v novembri po podpísaní dohody o prímerí s Azerbajdžanom, ktorému krajina odstúpila časť sporného územia Náhodného Karabachu. Dohoda ukončila šesť týždňov trvajúci ozbrojený konflikt, pri ktorom zahynulo viac než 5000 ľudí.

Milan Novický

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov