Zbombardovaný turecký konvoj v Sýrii
Aktuality, Bezpečnosť,

Odkaz pre Erdogana. Ruské rakety riadia celé územie Turecka

Nehanebná turecká podpora sýrskych militantov a drancovanie ropných zdrojov republiky zjavne premohli trpezlivosť ruskej armády aj vojakov armády Sýrskej arabskej republiky. V stredu večer ruská armáda zahájila raketový útok na mesto Jarablus spolu s dvoma údermi sýrskej armády, experti naznačili, že ide o porážku teroristických skupín a džihádistov v regióne Jarablus.


 

Podľa expertov Moskva vysiela do Ankary akýsi signál, že ruské taktické rakety sú voľne pripravené zasiahnuť ciele nielen na sýrskom území, ale v prípade ich najmenšej eskalácie aj v Turecku.

 

Doteraz najväčší konvoj ropných tankerov zničených pred pár dňami bol len jeden a pol kilometra od tureckých hraníc, čo naznačuje, že ak sa Ankara pokúsi narobiť Rusku a Sýrii nejaké problémy, ruská armáda je pripravená zaútočiť na všetky ciele, ktoré prenikli na územie Arabskej republiky.

 

Je známe, že úder bol zasadený zo vzdialenosti 250 kilometrov, čo naznačuje, že nemôžeme hovoriť o komplexoch Točka-U, ktoré majú oveľa kratší rozsah zničenia. V prípade potreby môže Iskander ľahko zasiahnuť svoje ciele na vzdialenosť až 500 kilometrov, čo v skutočnosti umožňuje uskutočniť operačný úder na takmer akýkoľvek cieľ v Sýrii, s výnimkou snáď najodľahlejších oblastí arabskej republiky.

 

Sýrii došla trpezlivosť – balistickými raketami Točka-U zbombardovala protureckých militantov

Pred dvoma týždňami došlo k neobvyklému útoku na ropné zariadenia v Turkami okupovanej severnej Sýrii. Miestni hlásili veľké výbuchy v blízkosti Al-Bab a Jarablus. Turecko vtrhlo do tejto oblasti na jeseň 2016 v operácii Štít Eufratu.

 

 

Použitie balistických rakiet poukazuje na sofistikovanú operáciu Sýrskej armády proti ropným zariadeniam. Útok sa zjavne zameral na potlačenie sýrskych skupín podporovaných Tureckom kradnúcim ropu.

 

Turecké médiá nekomentovali kto rakety vystrelil.

 

 

Anadolu, štátom podporovaný kanál v Turecku, uviedol, že o život prišli traja ľudia a desiatky boli zranení. Uviedol tiež, že boli vystrelené balistické rakety, v regióne Tarhin v okrese al-Bab a Al-Hamran v okrese Jarablus na hranici s Tureckom. „V regiónoch, kde k útokom došlo, existujú zariadenia na rafináciu ropy prevádzkované primitívnymi metódami”.

Karol Jerguš

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov