Paul Craig Roberts
Aktuality, Bezpečnosť,

Paul Craig Roberts: Stojí Európa na Bidenovej strane proti Rusku?

“Prezident” Biden, ktorý ukradol prezidentské voľby a zabil americkú demokraciu, obviňuje ruského prezidenta, že je “vrah”. Súhlasia s tým európski politici?


 

Očividne áno. Britský premiér Boris Johnson práve nazval Rusko “veľkou bezpečnostnou výzvou pre Spojené kráľovstvo”. Britský premiér, ktorý sa pridal do výroby zbraní a jadrových zbraní a s pohľadom na tieto budúce priority, sľubuje zvýšenie vojenských výdavkov. Briti nemôžu zlepšiť systém zdravotnej starostlivosti ani znížiť dane z dôvodu hrozby zo strany Ruska. Aký vtip! Žiadne výdavky Spojeného kráľovstva na zbrojenie nemôžu eliminovať skutočnú hrozbu zo strany Ruska. Ak chce Rusko zaútočiť na Britániu, Británia bude bezmocná. Británia by mohla minúť všetok svoj HDP na vyzbrojovanie a krajina by bola voči Rusku stále bezbranná.

 

Tento ignorantský nezmysel britskej vlády sa deje už roky. V roku 2015 britský minister obrany Michael Fallon povedal, že Rusko predstavuje “skutočnú a súčasnú hrozbu” pre bezpečnosť Európy a vyhlásil prezidenta Putina za “veľkú hrozbu pre Európu ako Islamský štát”.

 

V roku 2018 vrchný veliteľ britskej armády generál Mark Carleton-Smith vyhlásil Rusko za “oveľa väčšiu hrozbu” než islamský terorizmus, čo vyvoláva otázku, prečo Briti bojujú proti islamskému terorizmu, a nie “s oveľa väčšou hrozbou”.

 

V tom istom roku britský minister obrany Gavin Williamson povedal Rusku, aby “mlčali a odišli”. Je to ako prikázať Mikeovi Tysonovi alebo Bruceovi Leemu, aby mlčali a odišli.

 

Kremeľ sa stále musí naučiť odmeňovať tieto bezohľadné, chybné a nezodpovedné provokácie reakciou. Rusi si nemôžu mylne myslieť, že na faktoch na Západe záleží. Uisťujem Kremeľ, že jediné, na čom Západu záleží, je hegemónia a propaganda, ktorá mu slúži. Bez ohľadu na to, aké výreční môžu byť, Peskov, Lavrov a Putin, naozaj musia mlčať a ignorovať obvinenia.

 

Reakcia na obvinenia umožňuje médiám ich opakovať a tým viac obvinení sa opakuje, čím viac ich verejnosť počuje. A čím viac ich verejnosť počuje, tým viac obvinení sa stáva skutočnosťou. Reakcia Kremľa na obvinenia a urážky pomáha Západu vytvoriť podozrivý a nepriateľský postoj voči Rusku. Videli sme to v Russiagate. Čo bolo to najhoršie, čo si demokrati mohli myslieť o Trumpovi?

 

Kremeľ nechápe, že popieranie absurdných obvinení Washingtonu a žartovné reakcie na urážky stavia Rusko do trvalej obrannej pozície a pracuje pre Washington rovnako ako pre Izrael. Palestínčania, ktorí sú obvinení ako teroristi, stáli desaťročia v defenzíve, pretože Izrael im ukradol krajinu. Washington ukradol povesť Putina a Ruska a protesty Kremľa mu pomáhajú a propagujú ho. Prečo si napríklad Rusko ctí falošné tvrdenie tým, že sa na ňom zúčastňuje? Všetko, čo kremeľský politik robí, je vytvára propagandistické fóra pre nepriateľov Ruska.

 

Západ sa teší odhodlaniu Ruska byť demokratickým a rešpektovať zásady právneho štátu. Ak by Európa mala vodcov, nie americké bábky, pokarhali by Washington za jeho nezodpovednosť pri stupňovaní napätia. Európa potrebuje ruskú energiu a dobré vzťahy s vojenskou mocou na svojom východe a zapojiť sa do konfrontácie s Ruskom je to posledné, čo Európa potrebuje, alebo chce. Európa však nehovorí vo svojom záujme a nie v záujme mieru. Európa sa prispôsobuje Washingtonu bez ohľadu na to, koľko to stojí Európu.

 

Dokonca aj Merkelová mlčí. Nemecko si určite uvedomuje dôsledky vojenského konfliktu s Ruskom. A napriek tomu sa zdá, že nemecká vláda je spokojná s tým, že starý marazmatik vo Washingtone ich zatiahol do ďalšej konfrontácie, len tentoraz bez Hitlerovho Wehrmachtu.

 

Je neobyčajné, že ľudia nechápete, že nemôžete pokračovať v bezohľadných, provokatívnych obvineniach proti krajine, že ju vnímate ako najväčšiu hrozbu pre vašu bezpečnosť a nazývate jej prezidenta “Hitlerom” a “vrahom” bez toho, aby ste nakoniec spôsobili vojnu.

 

Niet pochýb o tom, že Rusko má teraz a v nasledujúcom desaťročí najničivejšie a najúčinnejšie jadrové a konvenčné zbraňové systémy, ako aj najlepšiu armádu. Keď si Washington zvykne zneužívať takúto krajinu, môže sa uniesť a zájsť priďaleko.

Ako keby Rusko a Irán nestačili, teraz absurdný Bidenov režim provokuje s Čínou. Je to Bidenovo dedičstvo od Trumpa a predtým, ako sa to skončí, Biden môže ľutovať, že ukradol voľby Trumpovi. Trump bol zvolený z dvoch dôvodov. Povedal, že obnoví normálne vzťahy s Ruskom, čo mu spôsobilo Russiagate, a že vráti domov pracovné miesta vo výrobe, čo mu vyvolalo spor o clá s Čínou. Trumpova agenda bola rozčarovaná vládnym establišmentom, ktorý rýchlo zmenil otázku offshorizácie výroby na problém ciel. To prihralo do rúk establišmentu a urobilo zloducha z Číny namiesto amerických korporácií, ktoré sa zbavili výroby svojich tovarov a služieb, ktoré potom predávajú Američanom, čím pripravili americkú pracovnú silu o pracovné miesta a pripravili americké mestá a štáty o základ dane z výroby a zároveň zvýšili obchodný deficit USA.

 

Idioti vo Washingtone nie sú v rovnakej lige ako Číňania. Yang Jiechi, vládnuci člen čínskej vlády, na stretnutiach na Aljaške dovolil Bidenovej vláde vziať obe zbrane a demonštroval svoje pohŕdanie obrazu Washingtonu o jeho moci:

“Nemyslím si, že drvivá väčšina sveta uznáva univerzálne hodnoty presadené Spojenými štátmi, alebo že názor Spojených štátov môže reprezentovať medzinárodnú verejnú mienku.”

 

Yang Jiechi potom povedal prekvapeným Američanom, ktorí sa mylne považujú za superveľmoci, že “Spojené štáty nemajú právo povedať, že chcú hovoriť s Čínou z pozície sily”.

 

Yang na to povedal, že “neexistuje spôsob, ako potlačiť Čínu.” Inými slovami, nesnažte sa nám vnucovať svoje nezmysly, vezmite si ich do svojich európskych a kanadských bábok, Arabov, ktorých ste kúpili a zmenili na bezvýznamných, Juhoameričanov, ktorých zastrašujete, a atlanticistických internalistov v Rusku, ale nesnažte sa nám to vnucovať. Vaše americké pravidlá slúžia vám a vášmu impériu. Neslúžia Číne a my s nimi nebudeme mať nič spoločné.

 

To by mal povedať Kremeľ. Urobilo by to svet bezpečnejším miestom.

 

Pre Čínu by bolo ľahké poraziť Spojené štáty. Väčšina americkej výrobnej kapacity je v Číne. Môžu byť zabavené (skonfiškované) na žiadosť Číny. Prvky vzácnych zemí, ktoré Washington potrebuje pre svoje zbrane, sú hlavne v Číne. Čína ich nemusí predávať Washingtonu. Čína má záväzky amerického ministerstva financií vo výške jedného bilióna dolárov. Môže ich všetky hodiť na akciový trh, takže Federálny rezervný systém rýchlo vytlačí jeden bilión dolárov na nákup dlhopisov, aby ich hodnota nespadla na nulu. Čínska vláda potom môže vyhodiť jeden bilión dolárov na devízovom trhu a požadovať na oplátku svoju vlastnú menu, ruské ruble alebo iránsku menu. Keďže Federálny rezervný systém nemôže vytlačiť cudzie meny, aby si kúpil dolár, čínsky dolár zmení “svetovú menu” na toaletný papier.

 

Spojené štáty sa zúfalo musia naučiť, že sú už iba jednou z krajín. Oni už nie je najsilnejší, pretože umožnili kapitalistickej chamtivosti zničiť svoju ekonomiku presťahovaním svojich výrobných zariadení do zahraničia, prilákaním cudzincov na pracovné víza, aby nahradili amerických inžinierov a dizajnérov pre znižovanie nákladov, financovanie zahraničných ekonomík s cieľom generovať príjmy zo spotrebiteľských výdavkov na nové tovary a služby a obsluhovať vládny dlh, čo obohacuje veriteľov o rast americkej ekonomiky.

 

Zároveň je biela etnická americká populácia démonizovaná, vyhlásená za “systémových rasistov” a “zlých trumpistov.” ” V Spojených štátoch je najviac vlasteneckých prvkov amerického obyvateľstva považovaných riaditeľom FBI Rayom, ktorého Trump vymenoval za “vnútorných extrémistov”, “nepriateľov demokracie” a “najväčšiu hrozbu pre Ameriku”. Riaditeľ FBI hľadá tých, ktorí sa zúčastnili “Trumpovej vzbury”, zhromažďujú ich a stíhajú.

 

Keď väčšinu amerického vlasteneckého obyvateľstva démonizuje ich vlastná vláda, kto bude brániť Washington proti Číne, Rusku a Iránu? Emocionálne a morálne slabí prebudení idioti, ktorí sa krútia v agónii, ak človek používa rodové zámeno? Transgender blázni, ktorí nie sú schopní prijať svoje prirodzené pohlavie? Černosi, ktorých vyhlásenia “Som urazený” môžu zničiť americkú univerzitu a globálne korporácie, ale budú mať nulový vplyv na ruského vojaka? Skúste si predstaviť takúto armádu, proti ruskej, čínskej a iránskej armáde. Žiadny človek na svete by nedal Amerike šancu uspieť.

 

Krajina, ktorej politika je taká hlúpa a skorumpovaná, nemôže prežiť. Otázkou, ktorú pred nami je, či Amerika skončí sama od seba, alebo si sama prinesie Armagedon. Ak sa iniciátori vojny vo Washingtone nevzdajú svojej túžby po hegemónii a neuzavrú mier, všetci Američania zahynú a nebude to z Covidu alebo globálneho otepľovania.
Paul Craig Roberts

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov