Raketový útok na predmestie Damasku
Aktuality, Bezpečnosť,

Irán sľúbil odvetu za útoky Izraela na Sýriu

Izrael čaká odveta za útoky na Sýriu, vyhlásil náčelník generálneho štábu iránskej armády Mohammad Bager.
“Sionisti si myslia, že dokážu beztrestne útočiť na Sýriu. Akcie posledných dní a tiež ďalších ohrozia bezpečnosť Izraela … Fronta odboj poskytne odpoveď sionistom, “povedal Bager v rozhovore pre libanonskú televíziu Al-Mayadeen.


“Iránske ozbrojené sily sú pripravené na rozhodnú odpoveď na akúkoľvek hrozbu alebo aktivity nepriateľov,” zdôraznil.

 

Velenie sýrskej armády hlásilo v noci na štvrtok ďalší raketový útok zo strany Izraela na predmestie Damasku, v dôsledku ktorého utrpeli zranenia štyria sýrski vojaci. Izraelská armáda zase spresnila, že útok na Sýriu bol vyprovokovaný vypustením rakety, ktorá dopadla v blízkosti jadrového strediska v Negevskej púšti.

Sýrske MZV požiadalo OSN a BR OSN, aby odsúdili posledné útoky Izraela na okolie hlavného mesta a poznamenalo, že Damask si ponecháva právo na sebaobranu.

 

Zasiahnutý tanker pri pobreží Sýrie

 

Najmenej traja ľudia zomreli pri útoku na iránsky palivový tanker pri sýrskom pobreží, uviedla v sobotu agentúra AFP s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) sídliace v Británii. Pri útoku, po ktorom na lodi vznikol požiar, „zomreli najmenej traja ľudia vrátane dvoch členov posádky“, uviedol šéf organizácie Rámí Abdul Rahmán.Sýrske ministerstvo ropy vyhlásilo, že požiar mohol vypuknúť po útoku bezpilotného stroja zo strany výsostných vôd Libanonu. Požiar sa podarilo uhasiť. Podľa údajov libanonskej televízie Al-Mayadeen Damask predpokladá, že drony patrili Izraelu. Izraelská armáda redakcii Sputnik uviedla, že nekomentuje správy zahraničných médií o tom, že izraelské drony údajne zaútočili na tanker pri sýrskom pobreží.

Maroš Šolc

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov