Ilustračné foto SBS / Infodefensa
Aktuality,

Slovenská zbrojovka MSM GROUP získala dôležité zákazky a pokračuje v ďalšom raste

Dubnica nad Váhom, 30. mája 2021 – Dubnická zbrojovka hlási aj napriek pandémii koronavírusu úspešné obdobie. V časoch, kedy ostatné firmy boli nútené prepúšťať, najväčší zamestnávateľ na Považí rozširoval svoje stavy a získaval nové zákazky na dodávky obrannej i civilnej techniky. MSM GROUP má v súčasnosti uzatvorené viaceré kontrakty, ktoré sú určené predovšetkým na export mimo Slovenska.


 

Zatiaľ čo ostatní bojovali s pandémiou koronavírusu, jeden z najväčších zamestnávateľov na Považí – slovenská skupina MSM GROUP získavala nové zákazky, rozbiehala výrobu a rozširovala svoje stavy. “Predchádzajúci i súčasný rok vyzerá z hľadiska rastu spoločnosti výborne. Stali sme sa partnerom chorvátskeho ministerstva obrany, ktorému sme úspešne dodali produkty obranného priemyslu,” uviedol Michal Pavlík, generálny riaditeľ MSM GROUP a dodal: “Naše úspechy tiež potvrdzuje prísľub tohto partnera k ďalšej spolupráci pri iných zákazkách.”

 

MSM GROUP tiež pokračuje v kontrakte s Poľskom, kde je spoločnosť dlhoročným dodávateľom munície ráže 155 mm. Kontrakt je pritom platný až do roku 2022. Rovnaký kaliber dubnická zbrojovka dlhodobo dodáva aj pre Ministerstvo obrany Slovenskej republiky. Veľkým úspechom slovenskej spoločnosti je tiež víťazstvo v tendri pre NSPA (NATO Support and Procurement Agency). “Vďaka niekoľkomiliónovému kontraktu pre Agentúru NATO pre podporu a obstarávanie, skrátene NSPA, budeme môcť udržať výrobu v nastolenom tempe, čo predstavuje garantovanú prácu pre takmer dve tisícky ľudí na Považí,” vysvetľuje Pavlík.

 

Firmám patriacim do holdingu MSM GROUP sa darí nielen v obranom priemysle, ale i v civilnom. Banskobystrická dcérska spoločnosť (MSM Banská Bystrica, a.s.) pokračuje v dodávkach kontajnerových riešení pre švédsku armádu. Bystričania tiež v minulom roku získali cenný kontrakt na unikátne letiskové veže pre spoločnosť TRANSCON, ktoré budú slúžiť v africkom Senegale.

 

MSM GROUP je spoločnosť zastrešujúca  dcérske spoločnosti s portfóliom v oblasti obranného a civilného priemyslu. Cieľom skupiny je strategické vedenie dcérskych spoločností k efektívnemu získavaniu a manažovaniu zákaziek v rámci svojej ponuky a dodávať spoľahlivé a špičkové produkty a služby svojim zákazníkom. Hlavné portfólio spoločností patriacich do skupiny pokrýva celý životný cyklus munície, rádio-navigačné systémy pre letiská, výrobu špeciálnych kontajnerov na mieru, mobilné a riadiace veže riadenia letovej prevádzky.

Karol Jerguš

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov