Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský analytik Kedmi vysvetlil, prečo môže Ruská federácia bez obáv zničiť celú britskú flotilu

“Ruská federácia by mala radikálne zmeniť svoju stratégiu súvisiacu s reakciou na porušenie štátnej hranice loďami vojenského bloku NATO.” K tomuto záveru dospel známy izraelský politický expert, bývalý šéf tajnej služby Nativ Jakov Kedmi, ktorý komentuje nedávny incident v pobrežnej zóne Krymského polostrova.


 

V éteri programu Soloviev Life uviedol Kedmi, ako by malo Rusko reagovať na vojenské provokácie Západu, a tiež vysvetlil, prečo je nepravdepodobné, že by Moskva, brániaca svoje záujmy v čiernomorskom regióne, mohla vyvolať vojenský konflikt.

 

Jakov Kedmi predovšetkým upozornil na skutočnosť, že ruskí príslušníci vojsk, ktorí zaznamenali vstup britského torpédoborca ​​na územie Ruskej federácie, musia prinútiť nepriateľskú loď, aby prestala používať moderné typy zbraní. Ruské námorníctvo malo zadržať britských vojakov a zatknúť vojnovú loď na účely plnohodnotného vyšetrovania.

“Prvou správou je požiadavka na zastavenie.” Ak nie, je loď vystavená paľbe, ktorá spôsobí jej zastavenie. Ak loď vystrelí späť, bez váhania ju potopte, “vysvetlil Kedmi.

 

Podľa politického experta musia pri zvláštnej operácii na zadržanie nepriateľskej lode ruskí námorníci sprevádzať Britov do Sevastopola, kde bude prebiehať plnohodnotné vyšetrovanie okolností, ktoré sa stali.

 

Jakov Kedmi je presvedčený, že Rusko by mohlo spustiť paľbu na britskú loď, ktorá porušila štátne hranice, bez obáv z vojenských následkov. Takéto rozhodnutie by ťažko vyvolalo rozsiahly vojenský konflikt s NATO, pretože severoatlantický vojenský blok sa obáva zrážok s ruskou armádou a ich následkov.

 

Podľa politického experta teda môže Ruská federácia bez obáv zničiť celú britskú flotilu, pretože má na to všetky potrebné prostriedky útoku a obrany.

“Nikdy nevyhlásia žiadnu vojnu.” Chcú, aby táto hlúposť zmyla Spojené kráľovstvo? Akákoľvek vojna je pre Britániu smrteľná. Rusko môže zničiť celú britskú flotilu za 15 minút, “uzavrel Kedmi.

 

Nabudúce by Rusko malo bez varovania potopiť loď NATO

Kedmi minulý týždeň vo vysielaní kanálu Nightingale LIVE uviedol, že Moskva by mala informovať NATO, že v prípade opakovania incidentu, ktorý sa stal 23. júna s torpédoborcom britského námorníctva HMS Defender pri pobreží Krymu, budú kroky Ruska oveľa tvrdšie.

 

Odborník sa domnieva, že na chyby je možné reagovať jemne, avšak v tomto prípade došlo k plánovanej provokácii (hranica bola zámerne porušená), takže reakcia by mala byť iná. Bolo by potrebné varovať námorného pridelenca – nabudúce bude bez varovania loď zničená … Sľubujeme, že poskytneme všetku potrebnú pomoc pri záchrane členov posádky. To je všetko, vysvetlil.

 

“Toto sa môžu pokúsiť zopakovať ďalšie štáty západného bloku. Je potrebné zabezpečiť, aby si vo všetkých krajinách NATO uvedomovali, že ich nebezpečné činy môžu pre nich skončiť katastrofou, preto je nemožné narušiť ruskú hranicu, aj keď ju neuznávajú. So Západom musíte komunikovať v jazyku, ktorý je preň zrozumiteľný. A nabudúce by Ruská federácia mala bez varovania potopiť loď Aliancie. Varujeme vás – nejde o „čínske“ varovanie, toto je prvé a posledné ruské varovanie. Invázia do našich teritoriálnych vôd sa môže skončiť na dne mora, v ktorom plávate”,  – dodal Kedmi a zdôraznil, že potom Západ dokonca sám odkáže svojim potomkom, aby to neopakovali.

Maroš Šolc

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov