S-400
Aktuality, Bezpečnosť, Pozemná technika,

Výstraha pre cvičenie NATO. Na Kryme radšej predviedli previerku systému protivzdušnej obrany

Na Kryme sa konala previerka systému protivzdušnej obrany, v priebehu ktorej boli stíhačky Su-30SM, Su-27 a tiež bombardéry Su-24 a bojové vrtuľníky kontrolnými cieľmi pre komplexy protivzdušnej obrany S-400.


 

Ako oznámil náčelník oddelenia informačného zabezpečenia Čiernomorskej flotily kapitán druhého stupňa Alexej Rulev, plnilo letectvo úlohy tak v maximálnej vzdialenosti od zóny detekcie radarov, tak aj vo veľmi malých výškach za využitia terénu, čo značne komplikovalo úlohu protivzdušnej obrany Krymu. Bojové jednotky komplexov S-400 Triumf a Pancir ciele zachytili a vykonali elektronické štarty (bez faktickej streľby).

 

Včera v severozápadnej časti Čierneho mora začalo veľké cvičenie Sea Breeze, ktorého sa až do 10. júla zúčastní päťtisíc vojakov, 40 lietadiel a 32 lodí z 32 krajín, vrátane Ukrajiny, USA a iných členských krajín NATO. Na Ministerstve obrany RF podotkli, že sily Čiernomorskej flotily kontrolujú akcie účastníkov manévrov.

 

“Nabudúce by Rusko malo bez varovania potopiť loď NATO”

Moskva by mala informovať NATO, že v prípade opakovania incidentu, ktorý sa stal 23. júna s torpédoborcom britského námorníctva HMS Defender pri pobreží Krymu, budú kroky Ruska oveľa tvrdšie. Vo vysielaní kanálu YouTube „Nightingale LIVE“ to oznámil izraelský politológ, bývalý šéf špeciálnej služby „Nativ“ Jakov Kedmi.

 

Odborník sa domnieva, že na chyby je možné reagovať jemne, avšak v tomto prípade došlo k plánovanej provokácii (hranica bola zámerne porušená), takže reakcia by mala byť iná. Bolo by potrebné varovať námorného pridelenca – nabudúce bude bez varovania loď zničená … Sľubujeme, že poskytneme všetku potrebnú pomoc pri záchrane členov posádky. To je všetko, vysvetlil.

 

“Toto sa môžu pokúsiť zopakovať ďalšie štáty západného bloku. Je potrebné zabezpečiť, aby si vo všetkých krajinách NATO uvedomovali, že ich nebezpečné činy môžu pre nich skončiť katastrofou, preto je nemožné narušiť ruskú hranicu, aj keď ju neuznávajú. So Západom musíte komunikovať v jazyku, ktorý je preň zrozumiteľný. A nabudúce by Ruská federácia mala bez varovania potopiť loď Aliancie. Varujeme vás – nejde o „čínske“ varovanie, toto je prvé a posledné ruské varovanie. Invázia do našich teritoriálnych vôd sa môže skončiť na dne mora, v ktorom plávate”,  – dodal Kedmi a zdôraznil, že potom Západ dokonca sám odkáže svojim potomkom, aby to neopakovali.

Vlado Šinko

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov