Mousa Babakhani
Aktuality, Bezpečnosť,

Jeden z vodcov Strany iránskeho Kurdistanu bol zavraždený údajne vlastnými členmi

PDKI (Demokratická strana iránskeho Kurdistanu) dnes oznámila, že jeden z jej bývalých vodcov Mousa Babakhani bol zavraždený iránsky islamský režim v irackom Kurdistane.


 

Mousa Babakhani

 

Demokratická strana iránskeho Kurdistanu vo svojom vyhlásení uviedla, že telo Mousa Babakhaniho, člena ústredného výboru strany, našli v sobotu 7. augusta dopoludnia v miestnosti hotela Gulisoleimani v Erbile. Politického aktivistu podľa strany uniesli vo štvrtok 5. augusta „dvaja členovia iránskych bezpečnostných síl na ceste do Erbilu a na jeho tele boli zrejmé stopy silného mučenia“, uvádza sa v správe strany. publikované v Hengao. Vo vyhlásení sa dodáva, že Mousa Babakhani sa narodil v roku 1981 v Kermanshahu a do PDKI vstúpil ako šesťročný. Na poslednom kongrese strany bol zvolený do ústredného výboru.

 

Údajný vrah, člen Demokratickej strany iránskeho Kurdistanu Sarmad Ilami

 

Média Iránskych revolučných gárd (IRGC) naopak tvrdia, že Babakhaniho zavraždila PDKI, pretože sa postavil proti jej vodcovi! Podľa IRGC zavraždil Mousa Babakhaniho člen Demokratickej strany iránskeho Kurdistanu Sarmad Ilami.

Karol Jerguš

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov