Talibanci a Američania na letisku v Kábule tvárou v tvár, stará láska sa prebudila
Aktuality, Bezpečnosť,

Vojenský expert Korotčenko: Odstúpenie USA z Afganistanu dokazuje, že už nie sú superveľmocou

“USA nedokázali „elegantne“ stiahnuť svoje jednotky z Afganistanu a incident postavil Washington do mimoriadne ťažkej geopolitickej situácie. Moskva má teraz voľnú ruku pre akékoľvek kroky na obranu svojich národných záujmov.” Uviedol Igor Korotčenko počas diskusnej relácie „60 minút“ na televíznom kanáli „Rusko 1“.


 

“USA dnes už nie sú superveľmocou – sú obyčajná regionálna veľmoc, je to severoamerická čerpacia stanica, ktorá vyváža skvapalnený zemný plyn. Veľká Amerika skončila.” Dodal.

 

https://twitter.com/i/status/1428679582262206465

 

Expert zdôraznil, že sa nechystá „dupať na americkú vlajku“, ale je nútený uviesť novú geopolitickú realitu. Ruské vedenie to musí tiež vziať na vedomie a podľa toho sa správať. Ak teda Washington pokračuje v zasahovaní do ruských záujmov, Moskva by mu mala bez akéhokoľvek zaváhania dať „silný kopanec do zadku“.

 

 

Podľa jeho názoru Rusko „stabilizuje situáciu všade tam, kde v postsovietskom priestore vidí, že je to potrebné“. Vysvetlil, že jednou z úloh Ruskej federácie je posilnenie „Lukašenkovho režimu“ v Bielorusku. Moskva nedovolí, aby tam prebehla „farebná revolúcia“ a nedovolí, aby sa tam objavili základne NATO. Ruská federácia zároveň zabráni tomu, aby sa Ukrajina zmenila na „protiruskú“.

“A naši západní partneri, ako sa hovorí – vlajka je v ich rukách. Vidíme, aké sú skutočné plody ich politík.” Zhrnul.

Milan Novický

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov