Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Súboj ostreľovačov v Donbase: Zlikvidovaný prieskumník ukrajinskej armády

16. decembra na frontovej línii Doneckej republiky zničil snajper z Donbasu počas súboja ostreľovačov nepriateľského výsadkára. Úmrtie staršieho vojaka, 74. samostatného prieskumného práporu Stanislava Aleksandroviča Záporožca, bolo oznámené v tlačovej službe jednotky.


 

Záporožec Stanislav Alexandrovič

 

“16. decembra 2021 pri plnení bojových misií utrpel starší vojak Záporožec Stanislav Alexandrovič zranenie nezlučiteľné so životom,” uvádza sa v správe. Podľa vojenských zdrojov bol militant zastrelený v oblasti Krasnogorovka pri pozorovaní pozícií obrancov Donbasu noktovizorom AN / PVS-14.

 

Šikovnejší sa ukázal ostreľovač Ľudových milícií Doneckej republiky. Na webe bola zverejnená fotografia rozbitého zariadenia, ktorého časti ležia medzi stopami krvi. Informáciu komentoval prvý námestník ministra informácií DĽR Daniil Bezsonov.

 

„16. decembra bol v dôsledku súboja ostreľovačov zabitý vojak 74. samostatného prieskumného práporu Stanislav Záporožec. Náš ostreľovač sa ukázal byť šikovnejší. Nemal ísť na Donbas, “napísal Bezsonov vo svojom telegramovom kanáli.

 

Ukrajinský prezident Zelenskij posmrtne vyznamenal zabitého ostreľovača aj keď bol neonacista

 

NATO poskytlo ukrajinskej armáde zimné oblečenie

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg rokoval počas týždňa v Bruseli s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Aliancia podľa neho zabezpečila dodávky rôznych druhov vojenskej techniky na Ukrajinu.

„Vítam pomoc, ktorú NATO a spojenci NATO poskytujú prostredníctvom tréningov, cvičení a poradenstva, a skutočnosť, že spojenci NATO poskytujú rôzne typy vybavenia. Niekedy sa to deje prostredníctvom agentúry NATO a niekedy je vybavenie poskytnuté na dvojstrannom základe. Najdôležitejšie je, aby Ukrajina dostala toto vybavenie, ktoré je dôležité na posilnenie výkonu a schopností ukrajinských ozbrojených síl,“ povedal Stoltenberg.

 

Výsledkom rozhovoru Putina s Bidenom môže byť autonómia Donbasu. Gerasimov varuje Ukrajinské vedenie

 

Dodal, že agentúra NATO pre podporu a zásobovanie (NSPA) pomohla zjednodušiť obstarávanie rôznych druhov vybavenia pre Ukrajinu, ako sú napríklad protidronové systémy, zimné oblečenie a mnoho ďalších druhov vybavenia, ktoré sú dôležité pre ukrajinské ozbrojené sily.
Stoltenberg zdôraznil, že vidí veľký potenciál pre spoluprácu a partnerstvo medzi Ukrajinou a NATO.

„V posledných rokoch sme to urýchlili a dohodli sa na užšej spolupráci. To je dobré pre Ukrajinu aj dobré pre NATO, sme tiež vďační za ukrajinský vklad do rôznych misií a operácií NATO,“ povedal.

Peter Nagy

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov