Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Tri štáty, proti ktorým sa USA neodvážia začať vojnou

V polovici októbra čínske vydanie Baijiahao napísalo, že väčšina štátov chápe dôležitosť mieru, no Spojené štáty americké k nim vraj nepatria. Amerika neustále provokuje vojny na presadzovanie svojich záujmov. Podľa tohto čínskeho titulu však existujú tri štáty, s ktorými sa USA neosmelia bojovať.


 

Aj keď po 2. sv. vojne veľké vojny nevypukli, lokálne vojny sú častým zjavom. Čínsky list poznamenáva, že ak by sme študovali každú lokálnu vojnu, mohli by sme dospieť k záveru, že všetky majú nejakú spojitosť so Spojenými štátmi. USA, spoliehajúc sa na postavenie svetového lídra, rozpútavali vojny v iných štátoch a zasahovali do vnútorných záležitostí suverénnych štátov.

 

„Toto je mimoriadne odporné. Ba čo viac, istý americký generál vyslovil svojho času arogantné vyhlásenie. Osmelil sa totiž povedať, že USA môžu ísť vojnou proti ktorémukoľvek štátu sveta,“ píše Baijiahao.

 

Izraelský expert: Všetky armády ktoré USA pripravujú sa rozutekajú

 

Aj proti týmto trom?
Existujú minimálne tri štáty, s ktorými sa USA neodvážia bojovať, píšu Číňania. Prvým je Ruská federácia, ktorá od momentu rozpadu ZSSR bola tŕňom v oku Spojených štátov. Práve kvôli tomu bol ich vzťah veľmi napätý.

 

„Aby zabránili rozvoju Ruska, Spojené štáty a NATO zaviedli voči nemu ekonomické sankcie. Tie však nedokázali zastaviť vývoj RF a zbrzdiť jej vojensko-technický progres,“ poznamenáva Baijiahao a podtrhuje: Rusko má nielen atómové zbrane, ale aj najmodernejšiu raketovú techniku, ktorou môžu byť vybavené atómové ponorky… „USA sa toho obávajú a neodvážia sa konať nerozvážne!“

 

Spojené štáty sa neodvážia bojovať ani so Švajčiarskom, nazdáva sa čínsky list. Všetci na svete vedia, že ide o neutrálnu krajinu, ktorá si svoju neutralitu zachovala počas Prvej i Druhej svetovej vojny. Tento štát navyše nikdy proti nikomu nezačínal vojny.

 

Vojenský expert Korotčenko: “USA potrebujú vojnu v Európe”

 

„Švajčiarsko si vyslúžilo svoju autoritu. Najhlavnejšia je tu Švajčiarska banka, miesto, kde si ukladajú peniaze najbohatší ľudia sveta, prezidenti i generáli. Začať vojnu s týmto štátom sa USA neodvážia, v opačnom prípade by sa Amerika stala nepriateľom č. 1 pre celú planétu,“ uvádza čínsky list.

 

Tretím štátom, proti ktorému USA nebudú bojovať je Afganistan. Čínski autori článku to zdôvodňujú tým, že 20-ročná operácia proamerického NATO proti nemu vyšla Ameriku veľmi draho. Túto vojnu Američania dokonca aj prehrali.
„A hoci je Afganistan omnoho slabší ako USA, nevzdal sa im a zmenil sa na neustálu bôľ hlavy Američanov. Spojené štáty niesli v Afganistane ťažké straty,“ uvádza sa v článku.

Vladimír Mikunda

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov