Útok ruských vojenských lietadiel na sýrsku provinciu Idlib
Aktuality, Bezpečnosť,

Rusko začalo s rozsiahlym čistením Idlibu od tureckých teroristov. Video

Päť sýrskych vojakov zahynulo a 20 bolo zranených po útoku militantov z teroristickej skupiny Islamský štát na vojenský autobus, informuje štátna TV SAR. Zdroj uviedol, že k útoku došlo v nedeľu večer, Vojenský autobus bol napadnutý skupinou teroristov asi 50 kilometrov východne od tretej stanice v sýrskej púšti (Badiya). Útok bol sprevádzaný dávkami z 23 mm kanónu, v dôsledku čoho zahynulo päť vojakov. Ďalších 20 bolo zranených.


 

 

Rusko začalo s rozsiahlym čistením Idlibu od tureckých teroristov
Za posledný týždeň utrpeli tureckí teroristi usídlení v sýrskej provincii Idlib a v oblastiach susedných provincií Sýrie vážne straty. Podľa informácií od sýrskych zdrojov ruské vojenské lietadlá nanášajú presné útoky na pozície militantov. Náletom ruských stíhačiek a bombardérov sú zároveň vystavené sklady zbraní a munície, ako aj poľné veliteľstvá teroristov.

 

 

Na zverejnených  videozáznamoch môžeme vidieť útoky ruských vojenských lietadiel na sýrsku provinciu Idlib. V dôsledku presných úderov s použitím riadených striel a vysoko účinných bômb dochádza k veľmi vážnemu ničeniu pozícií militantov. Pritom za posledný týždeň mohli militanti utrpieť straty dosahujúce počet až 80 príslušníkov teroristických zoskupení.

 

“Priamy zásah do srdca.” Úvahy po vzhliadnutí najnovšieho vojnového filmu “Nebo”

 

Objavili sa informácie, že zintenzívnenie úderov ruských vojenských lietadiel môže súvisieť s nedávnym oznámením, že v roku 2022 Rusko plánuje úplne dokončiť očistenie tohto regiónu Sýrie od teroristov, pričom región presunie pod kontrolu vládnych síl. Náletov sa zúčastňujú najmä ruské stíhacie bombardéry Su-34, frontové bombardéry Su-24 a stíhačky Su-30SM.

Peter Nagy

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov