Buk-M1
Aktuality, Pozemná technika,

Objavil sa ukrajinský „Buk“, ktorý zostrelil malajzijské lietadlo nad Donbasom. Video

„312“.


 

 

Prepravu protilietadlového raketového systému „Buk“ pri južných hraniciach Bieloruska, v blízkosti oblasti nasadenia ruskej armády, ktorá sem bola stiahnutá, náhodne natočili ukrajinskí občania. Dôvody prevozu tohto komplexu na bieloruské hraniciach nie sú známe, odborníci však nevylučujú, že Ozbrojené sily Ukrajiny môžu zorganizovať počas bielorusko-ruských cvičení provokáciu, najmä vzhľadom na skutočnosť, že do spoločnej akcie bude zapojené veľké množstvo leteckých prostriedkov.

 

„Nariadené zničiť“ — preukázala sa vina Ukrajiny za zostrelený malajský Boeing

 

Pozoruhodné je, že podľa viacerých údajov komplex smeruje k bieloruským hraniciam práve od Donbasu, hoci ukrajinské vojenské velenie už skôr uvádzalo, že na Donbase žiadne komplexy s podobnými taktickými číslami nie sú. Systém protivzdušnej obrany Buk s týmto číslom sa objavuje v prípade zostreleného Boeingu nad Donbasom.

Karol Jerguš

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov