Ramzan Kadyrov
Aktuality, Bezpečnosť,

“Vždy sme ich ničili a budeme v tom pokračovať”: Kadyrov vyhlásil člena Rady pre ľudské práva za teroristu

Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov povedal, že za teroristov považuje člena Rady pre ľudské práva Igora Kaljapina a novinárku Jelenu Milašinovú. Zdôraznil, že Čečenci “vždy ničili teroristov a ich komplicov” a budú v tom pokračovať aj v budúcnosti. Kadyrov v príspevku v telegrame pripomenul, že iba medzi jeho ľudom „zomreli tisíce dôstojných synov“ pri prenasledovaní tohto zla. Zaútočil na sudcu Saidiho Jangulbajeva a nazval ho „stelesnením zrady“.


 

“Nazývajúc sa sudcom, nemohol vychovať inteligentné deti. Namiesto toho, aby ich odsúdil za extrémistické výroky, zradil súdny systém, podporil ich a ušiel, skrývajúc sa za sudcovský status.” Podľa šéfa Čečenska „ak v Rusku existuje zákon a orgány činné v trestnom konaní“, mali by zadržať člena Rady pre ľudské práva a novinára ako spolupáchateľov teroristov.

 

“Teroristami sú pre mňa Kaljapin a Milašinová, ktorí zarábajú na téme Čečenská republika a na Čečencoch, vývojom scenárov a šepkaním textov a správania do uší svojim ľuďom. Ak je v Rusku zákon a orgány činné v trestnom konaní, tak ja apelujem na nich: zadržte týchto komplicov teroristov,“ napísal.

 

Kadyrov sľúbil, že kamkoľvek Jangulbajevovci utečú, čečenská strana „urobí všetko pre to, aby ich našla v súlade so zákonom“ a v prípade odporu ich zničila.

 

Kadyrov dal tureckému prezidentovi Erdoganovi ultimátum: “Rozhodni sa”

 

Koľko stojí Rusko udržiavanie Čečenska

Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov povedal, koľko peňazí Rusko vynakladá na podporu republiky. Ruská vláda podľa neho na tieto účely ročne vyčleňuje 300 miliárd rubľov.

 

“Tiež som si myslel, že potrebujeme samostatnú Ičkeriu. Ale, prisahám, nebudeme môcť žiť ani tri mesiace. Predstavte si, Rusko minie 300 miliárd na republiku, na podporu obyvateľov Čečenskej republiky,” dodal. povedal počas živého vysielania zverejneného na instagramovom účte predsedu čečenského parlamentu Magomeda Daudova.

 

“Hŕstka provokatérov”: Kadyrov o novom konflikte na hraniciach

 

“Čečensko nemá “žiadny plyn, žiadnu ropu, žiadne svetlo,” poznamenal Kadyrov. Do serióznych spracovateľských projektov na jej území zatiaľ neinvestoval ani jeden investor a bez Ruska sa nedá prežiť. Hľadám už sedem rokov, ale neviem nájsť jediného investora, ktorý by sa zaoberal recykláciou. Bez Ruska neprežijeme. Ak nám ponúknu niečo iné, nech nám napíšu ekonomický model. Alah nám dal šancu žiť a rozvíjať sa. Nepočúvajte žiadnych diablov” – dodala hlava republiky.

Maroš Šolc

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov