Anatolij Wasserman
Aktuality, Bezpečnosť,

Politológ Wasserman určil kedy možno očakávať rozsiahlu provokáciu zo strany Ukrajiny a USA

Námestník Štátnej dumy Ruskej federácie, publicista Anatolij Wasserman, vyzval, aby v najbližších šiestich mesiacoch nečakali, kým Kyjev začne bojové akcie na území Donbasu.


 

Politik nevylučuje možnosť provokácií na demarkačnej línii zo strany jednotlivých jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny, podľa neho však nie je potrebné očakávať celoplošný útok na pozície milícií Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky. Anatolij Wasserman dospel k tomuto záveru na základe skutočnosti, že na Ukrajine v súčasnosti prebieha vážne pumpovanie smrtiacich zbraní, ktoré západní inštruktori ešte Ukrajincov nenaučili používať….

 

“A verím, že aj keď práve teraz hádžu množstvo nových zbraní na každého člena ozbrojených formácií kontrolovaných Kyjevom, stále by potrebovali ešte pár mesiacov na to, aby sa ich naučili používať,” uviedol poslanec Štátnej dumy v rozhovore pre Ukraine.ru.

 

Prekliaty tucet krajín, ktoré tlačia Ukrajinu do vojny

 

V tejto súvislosti Wasserman verí, že skutočný začiatok nepriateľských akcií na Donbase sa začne najskôr v auguste tohto roku. Do tejto doby bude musieť vojenský personál ozbrojených síl Ukrajiny plne ovládať zručnosti používania západných zbraní. Vedenie vojenskej operácie na konci leta je navyše prospešné pre Spojené štáty americké a konkrétne pre Demokratickú stranu, ktorá potrebuje získať politické body v predvečer parlamentných volieb naplánovaných na 8. novembra.

 

„Keď vám zostáva jeden náboj, musíte si dobre rozmyslieť, kedy a kde budete strieľať. Preto Američania nebudú riskovať streľbu na Ukrajinu skôr,“ zhrnul politik….

 

 

Britskí novinári boli prichytení pri natáčaní „krvavej provokácie“

Britských novinárov prichytili pri natáčaní „krvavej provokácie“ v DĽR. Video bolo natočené v jednom z opustených domov v Donecku, píše Izvestija. Angličanov pri práci si všimli ruskí kolegovia. Zahraniční korešpondenti boli na území opustenej budovy a na podlahe vedľa nich bolo vidieť kaluž červenej tekutiny pripomínajúcej krv. Rusi sa pokúsili získať komentár k situácii, ale cudzinci povedali, že nebudú hovoriť, pretože by mohli mať problémy.

 

Izraeský analytik: Ruská reakcia na útok ukrajinských síl v Donbase bude pre USA nepríjemným prekvapením

 

Podľa zástupcu vedúceho oddelenia ľudových milícií DĽR Eduarda Basurina sa ukrajinské úrady aktívne pripravujú na rozsiahlu ofenzívu svojej armády na Donbase. Kyjev si preto môže pripraviť zinscenované príbehy o údajnej agresii doneckých a luhanských úradov.

Maroš Šolc

 

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov