Ilustračné foto: NATO bombarduje Líbyjský Tripolis
Aktuality, Bezpečnosť, História,

Slovenskí protifašistickí bojovníci: “Najväčším svetovým agresorom od konca 2. svetovej vojny sú USA a NATO”

Prinášame Vyhlásenie členov Základnej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Detva k Dohode o spolupráci v oblasti obrany medzi Slovenskou republikou a USA.


 

Členovia Základnej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Detve, účastníci osláv 77. výročia oslobodenia Detvy slávnou Červenou armádou, vyjadrujeme zásadný nesúhlas s postojmi vlády SR, prezidentky SR i parlamentu NR SR k Dohode o spolupráci v oblasti obrany medzi Slovenskou republikou a USA ( DCA ). Tento nesúhlas vyjadrujeme symbolicky v čase osláv 77. výročia oslobodenia nášho mesta. Slobodu nášmu mestu, celému Slovensku i Československu priniesol Sovietsky zväz a slávna Červená armáda, aj za cenu obrovských obetí jej príslušníkov.

Kým Červená armáda oslobodzovala naše územie, americké vojská v čase, keď už bolo jednoznačne rozhodnuté o porážke nemeckého fašizmu v 2. svetovej vojne, nezmyselne bombardovali mnohé mestá a priemyselné závody v Čechách aj na Slovensku, čím spôsobili veľké straty na životoch hlavne civilného obyvateľstva a obrovské materiálne škody. Takto nám pomáhali naštartovať náš povojnový život. Nezabúdame ani na rok 1938, na hanebnú „mníchovskú zradu „, kedy naši vtedajší i súčasní spojenci spôsobom „ o nás bez nás „ odovzdali Československú republiku do rúk fašistického Nemecka.

Ani dnes nejde USA, NATO i Európskej únii o Ukrajinu, Pobaltie, či Slovensko. V prípade Ukrajiny a pobaltských štátov nevadí veľkým „ demokratom „, že fašizmus sa tam stáva oficiálnou štátnou politikou. Im ide len o to, aby sa dostali do blízkosti Ruska, ktoré má obrovské územie, nerastné bohatstvá a suroviny. Tohto by sa USA a ich spojenci potrebovali čo najrýchlejšie zmocniť. Na naplnenie tohto cieľa si našli zradcov a prisluhovačov aj na Slovensku. Umelo nafúknutou hrozbou o agresii Ruska proti Ukrajine sa vojská USA a NATO presúvajú do blízkosti hraníc s Ruskom, tisíce kilometrov od svojich hraníc. Najväčším svetovým agresorom od konca 2. svetovej vojny sú USA a zločinecký útočný pakt NATO.

Veľká väčšina občanov Slovenska nevidí v Rusku agresora a preto aj uvedenú Dohodu o spolupráci v oblasti obrany medzi SR a USA vidíme ako účelovú, výhodnú pre agresívne záujmy USA a poškodzujúcu suverenitu a záujmy Slovenskej republiky. Z týchto dôvodov my, členovia ZO SZPB Detva túto dohodu odsudzujeme a odmietame.

Bc. Július Feješ, predseda ZO SZPB Detva

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov