Waldemar Skrzypczak
Aktuality, Bezpečnosť,

“Nedostatok síl”. Poľský generál vysvetlil prečo Rusko nakoniec nepochopiteľne nezaútočilo na Ukrajinu

Úrady Spojených štátov a Veľkej Británie naďalej tvrdia o pravdepodobnej ruskej invázii na Ukrajinu a uvádzajú stále nové a nové dátumy ofenzívy ruskej armády. Nezaostávajú za nimi ani západné médiá, ktoré pravidelne uverejňujú články a poznámky o „agresii Ruska“.


 

Oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovova požiadala americkú a britskú tlač o poskytnutie harmonogramu “invázií” ruskej armády na Ukrajinu na celý rok, aby to nebola novinka pre ruských diplomatov. Zodpovedajúci príspevok zverejnila na svojom kanáli Telegram.

 

“Žiadosť adresovaná americkým a britským dezinformačným médiám Bloomberg, The New York Times, The Sun atď. – oznámte harmonogram našich “invázií” na nasledujúci rok. Chcela by som si naplánovať dovolenku” – napísala Zakharová.

 

Americké a britské médiá v poslednom čase neinformujú len o „možnej invázii“ ruskej armády na Ukrajinu, ale už stanovujú konkrétne dátumy začiatku útoku. Takýmito publikáciami sa „vyznačujú“ americká tlačová agentúra Bloomberg, ktorá „naplánovala“ vojnu na 15. februára, a britské bulvárne denníky Sun a Mirror, podľa ktorých sa ofenzíva začne 16. februára o 1:00 londýnskeho času. Navyše s každou publikáciou sa počet ruských vojakov, ktorí už tretí mesiac čakajú, kedy zamrzne zem na hranici, zvyšuje a dnes už dosiahol 200 tisíc ľudí. V blízkosti hraníc sa zároveň nachádzajú tisíce tankov a obrnených vozidiel, rakiet a lietadiel, ktoré čakajú len na Putinov príkaz.

 

V blízkej dobe sa teda určite objaví ďalšia westernová edícia s novým dátumom invázie. Dúfajme, že Maria Zacharovova, ktorá ak dostane plán „invázií“ ruskej armády, sa s nami ešte podelí, bude veľmi zaujímavé, kedy opäť „zaútočí“.

 

Panika americkej elity: Kedmi vysvetlil aký efekt dosiahol presun ruských jadrových manévrov

 

Analýza neútočenia ruskej armády

“Ruská armáda neuskutoční rozsiahlu inváziu na územie Ukrajiny, Moskva bude pokračovať v hybridných útokoch.” K tomuto záveru dospel bývalý námestník ministra národnej obrany Poľska Waldemar Skrzypczak.

 

Podľa poľského generála k invázii na Ukrajinu nedôjde z veľmi jednoduchého dôvodu – Rusko na to nemá dostatok síl. Skrzypczak upozorňuje na skutočnosť, že dnes Rusko sústredilo pri ukrajinských hraniciach sily, ktoré zjavne nepostačujú na ofenzívu, zatiaľ čo Ukrajina zostavila silnú skupinu a pripravila sa na odrazenie invázie.

 

“(…) Ukrajinci si plne uvedomujú, že ruský vojenský potenciál je obrovský, ale ruská skupina nie je tou silou, ktorá dokáže poraziť ukrajinskú armádu a obsadiť celé územie krajiny,” hovorí generál.

 

“Kyjevu sa podarilo zhromaždiť 140 000 vojakov do päste pripravených stretnúť sa s ruskou armádou. Rusko potrebuje 300 000 až 500 000 mužov a „dobre organizovanú armádu“, aby ho porazilo, a to Putin teraz nemá, domnieva sa generál. Všetko sa preto obmedzí na hybridné útoky, a to aj v kybernetickom priestore. Ona (Ukrajina) je po všetkých stránkach pripravená (…) a Putin o tom vie svoje. V tejto vojne budú musieť obe strany utrpieť straty,” dodal Skrzypczak.

 

“Okrem toho, zdôraznil generál, ruská invázia povedie k zabíjaniu civilistov, podnecovaniu vojny a zničeniu štátu. Za to všetko hrozí Putinovi a ruskému generálovi medzinárodný súd v Haagu.”

 

Poľský generál dokáže obsadiť Bielorusko za tri dni. Predtým smeroval vojská NATO na Kaliningradskú oblasť

 

Poľský generál Waldemar Skrzypczak naopak vysoko hodnotí potenciál vlastnej armády. V novembri sa preslávil keď novinárom povedal, že krajina by mohla Bielorusko obsadiť do troch dní. Zdôraznil však: je nepravdepodobné, že dôjde k priamej konfrontácii. Krajania upozorňovali na nebezpečenstvo takýchto vyhlásení a označili ich za provokáciu. Vtedy Valdemar uviedol, že na útok sú potrebné dve podmienky. Pre ruského prezidenta Vladimira Putina, aby podporil Bielorusko, ako aj pre samotné Bielorusko, aby použilo zbrane. Bez pomoci Ruska nebude mať Bielorusko Poľsku ako odporovať. Verím, že k tomu nedôjde, keďže Minsk je príliš slabý, – povedal generál.

Maroš Šolc

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov