„False flag operation” Armády Českej republiky
Aktuality, História,

Česká armáda šíri fake news. Kvôli Ukrajine?

Veliteľstvo informačných a kybernetických síl Armády Českej republiky zverejnilo na svojom twitterovom účte obrázok s americkou vlajkou nad nacistickým Reichstagom. Poprelo tým dejiny a podujalo sa šíriť fejky.


 

Kto porážkou nacistického Nemecka priamo v jeho srdci, Berlíne, ukončil 2. svetovú vojnu? Vďaka známej snímke Vztýčenie sovietskej vlajky nad Reichstagom fotografa Červenej armády Jevgenija Chaldeja vieme, že to bol Sovietsky zväz.

 

Našej dobe prislúcha jeden veľmi zlý trend. Ním je falšovanie dejín. Predovšetkým dejín 2. svetovej vojny. Úloha Sovietskeho zväzu na porážke nacizmu je znižovaná a ohováraná. Naopak rola Spojencov je vyzdvihovaná a oslavovaná. V posledných rokoch sa tým zaoberajú aj médiá hlavného prúdu. Len sa napríklad pozrite na pomer správ o oslobodení Česka Červenou armádou a o oslobodení časti západných Čiech americkou armádou. U diváka a čitateľa má asi vzniknúť dojem, že nás oslobodili Američania a keď nie oni, tak vlasovci.
Je tragické, že k manipulácii pristúpila Armáda Českej republiky, ktorá by mala ctiť svoju vojenskú históriu a brániť pamiatku svojich skutočných osloboditeľov. Ako sa môžete presvedčiť, tak to nie je.

 

Veliteľstvo informačných a kybernetických síl Armády Českej republiky zverejnilo na svojom Twitteri obrázok s americkou vlajkou nad nacistickým Reichstagom. Celý príspevok bol venovaný takzvaným operáciám pod falošnou vlajkou.

 

„False flag operation – agresorom zámerné prevedenie útoku na seba samého, a následné zvalenie viny na svojho protivníka. Sú využívané na ospravedlnenie dobyvačných vojen, kedy sa agresor tvári ako obranca, aby tým získal podporu doma – a v prípade schopnej propagandy aj v zahraniční,“ stojí v príspevku.

 

A v ďalšom sú popisované incidenty, ktoré prispeli k vyvolaniu konfliktov. Z nejakého záhadného dôvodu sa spomínajú iba dva. Sovietsky a nemecký. Aké prekvapenie, že česká armáda zabudla na americké agresie?

 

My nie a radi ich pripomenieme. Je tu operácia Northwoods, ktorou USA chceli získať podporu americkej spoločnosti na útok na Kubu. Plánovali sa dokonca fingované teroristické akcie na území USA proti vlastným obyvateľom, počítajúce s až stovkami obetí.

 

Americké tajné služby organizovali v roku 1953 prevrat v Iráne. CIA vytvorila v rámci operácie Gladio v Taliansku extrémistickú organizáciu. V auguste 1964 si Američania vymysleli incident v Tonkinskom zálive, aby mohli zaútočiť na Vietnam. Keď urobíme veľký skok dopredu a vynecháme množstvo udalostí, môžeme pripomenúť amerického ministra zahraničných vecí Colina Powella, ktorý na pôde OSN triasol ampulkou s falošným antraxom a rozpútal inváziu do Iraku. Alebo čerstvý fake s útokom Ruska na Ukrajinu.

 

A práve o to asi ide. Obvinenie Moskvy má zastrieť dezinformáciu, ktorá mala vyvolať vojnu na Ukrajine. A česká armáda sa tejto dezinformačnej kampane zúčastňuje. A je z toho tá istá hanba ako z účasti českých vojakov na misii v Afganistane a novo v Mali.
O dezinformácii a cynickej urážke osloboditeľov Sputnik hovoril s Bronislavom Kalvodom , predsedom oblastnej organizácie SPD Semily a zastupiteľom mesta Jilemnice.

 

„Tento úplný prehmat považujem za veľmi závažné pochybenie, ktoré môže mať v budúcnosti veľmi negatívny vplyv na naše vzájomné diplomatické a ekonomické vzťahy s Ruskou federáciou, ktoré sú už dnes bohužiaľ na bode mrazu. Rusi sú pochopiteľne vzhľadom na ich obrovské obete počas Vlasteneckej vojny s nacistickým Nemeckom a ich prisluhovačmi veľmi citliví na spochybňovanie faktu, kto a kedy alebo vlastne ako prvý vkročil do Berlína a vyvesil svoju štátnu vlajku.

 

Nechcem však vôbec spochybniť značný podiel Spojencov pri porážke rozťahovačného a agresívneho Nemecka, najmä československých a poľských pilotov v službách RAF, alebo československej pechoty v severnej Afrike. Avšak zverejniť obrázok s americkou vlajkou vlajúcou nad Reichstagom v roku 1945 môže buď len politický diletant, alebo sluha cudzej mocnosti. Tak to jednoducho je. A pokiaľ sa nemýlim, tak práve Spojenci odkladali vylodenie v Normandii až do tej chvíle, kým skutočne bolo jasné, že Červená armáda dorazí do Berlína práve ako prvá. Nebyť zvratu pri Stalingrade, zrejme by sa postup všetkých spojeneckých armád trochu predĺžil a nakoniec podiel Spojených štátov na oslobodení Európy nie je oproti ZSSR až taký významný. To si treba veľmi dobre pamätať,” myslí si politik.

 

Príspevok bol venovaný operáciám false flag, a opäť naša armáda porovnáva ZSSR a Nemecko. Prečo ale nekritizuje incident v Tonkinskom zálive, ktorým USA vyvolali vojnu vo Vietname? O čo armáde ide?

„To je opäť zavádzajúci pohľad na vtedajšiu politickú situáciu v Európe, zo strany súčasnej propagandy. Rád by som ale najskôr upozornil, že v 40. rokoch v nacistickom Nemecku a vtedajšom ZSSR boli pri moci skutoční diktátori a o demokracii si mohli občania týchto krajín nechať len snívať. Napriek tomu rozdiel medzi týmito režimami bol napriek tomu značný. Nemci posielali počas okupácie našej krajiny československých občanov vo vagónoch pre dobytok priamo do plynových komôr, zatiaľ čo sovietsky režim priniesol do drvivej väčšiny Európy toľko túžený mier, vrátane oslobodenia naprostej väčšiny Československa. Navyše I. československý armádny zbor prešiel po boku Červenej armády z Buzuluku až do Prahy, a to cez krvavú Duklu. Sovietsky režim rozhodne neusiloval o konečné riešenie českej otázky, teda čiastočného vyhladenia a úplného zotročenia našich národov.

 

Sabotážna továreň: Ako vznikla najelitnejšia špeciálna jednotka z tímov čekistov, športovcov a cudzincov

 

Súčasná propaganda totiž na nás sústavne chrlí dezinformácie, ktoré sa jej hodia do krámu a tie podstatné zostávajú bohužiaľ bokom, alebo bývajú silne cenzurované. O Vietname a Kórei, kde zomrelo pri americkom vojenskom angažmán dohromady viac ako päť miliónov ľudí, sa akosi teraz nikto nezmieňuje. A ja sa môžem pokojne opýtať, čo vlastne svetu prinieslo americké angažmán v Iraku, Líbyi alebo Sýrii? Z týchto aktivít NATO nakoniec vzplanul Islamský štát a bol aktívne posilnený medzinárodný terorizmus. Takže o čo našej armáde a politickým vládnym elitám vlastne ide? Podporovať medzinárodný terorizmus? To je otázka,” myslí si pán Kalvoda.

 

Má tweet armády nejakú súvislosť s údajnou ruskou inváziou na Ukrajinu?
„Rozhodne áno. Je to súčasťou propagandy. Sme neustále masírovaní tým, že sa chystá ruská invázia na Ukrajinu. Boli zverejnené snímky hromadiacej sa ruskej bojovej techniky pri ukrajinských hraniciach. Už ale neboli zverejnené snímky toľko potrebných jednotiek na zabezpečenie všetkej logistiky pre ruskú armádu. Veď 100 tisíc vojakov, to je 100 práporov a tie potrebujú tisíce ton vojenského materiálu, paliva alebo potravín každý deň, v prípade akejkoľvek vojenskej akcie na cudzom území. Spomeňme si, ako dopadli Nemci pri Stalingrade, práve kvôli úplne nedostatočnému zásobovaniu a ruskej zime.

 

Nástup Hitlera k moci v Nemecku má logiku

 

Takže áno, spomínaný tweet bol podľa môjho názoru súčasťou terajšej protiruskej propagandy, ktorá nás má zastrašiť a obrátiť pozornosť od skutočných hrozieb, ktorými sú masová nelegálna migrácia, prudký nárast cien energií a palív. Od toho sa odrazí zdraženie úplne všetkého. Vďaka neschopnej EÚ a jej presadzovaným Green Dealom totiž teraz čelíme niekoľkým krízam naraz. A to je predovšetkým potrebné riešiť ako prvé, nie však fiktívnu inváziu na Ukrajinu. Hľadáme si totiž nepriateľa tam, kde nie je, a skutočné hrozby úplne ignorujeme. A to je zle,” myslí si podpredseda Regionálneho klubu SPD Libereckého kraja Bronislav Kalvoda.

Alena Novotná

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov