Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Experti: Európski politici sú kultúrni trpaslíci. Putin zvolil najradikálnejšie riešenie otázky Donbasu

Zasadnutie Bezpečnostnej rady Ruska, ktoré sa konalo deň predtým a podpísanie dekrétov o uznaní nezávislosti (štátnosti) LĽR a DĽR ruským prezidentom Vladimirom Putinom, vzbudilo v ruskej spoločnosti zvýšený záujem. Telegramový kanál Nezygar uviedol rozhovor s niekoľkými ruskými odborníkmi, aby zistil ich názor na to, čo sa stalo, a predpovede možných ďalších následkov.


 

Politológ Maxim Žarov: Vladimir Putin zvolil najradikálnejšiu možnosť, ako reagovať na vyhrotenie situácie na Donbase – okamžité uznanie LDNR Ruskom a súčasné podpísanie dohôd o vojensko-technickej spolupráci s lídrami republík. Ruský líder vo svojom „ukrajinskom prejave“ urobil nielen exkurz do histórie, ale podrobne vymenoval aj fakty o príprave teroristických útokov ukrajinských úradov na území Ruska.

 

Jednoduché uznanie nezávislosti LDNR Ruskom bez príslušnej sémantickej podpory bude znamenať zapojenie krajiny do vojny na Donbase podľa „afganského scenára“. To je v súčasnej situácii neprijateľné, takže Kremeľ musí preukázať flexibilitu a vynaliezavosť pri vysvetľovaní krajine a svetu jedno zo svojich kľúčových strategických rozhodnutí v 21.storočí

 

Teraz je vysoká pravdepodobnosť oficiálneho uznania Ukrajiny ako teroristického štátu Ruskom. Potom Moskva prestane spolupracovať s Kyjevom v rámci minských dohôd a všetku vojensko – technickú pomoc USA, Veľkej Británie a iných štátov Ukrajine bude považovať za sponzoring medzinárodného terorizmu. Tento krok by mal donútiť k zamysleniu krajiny, ktoré doteraz v ukrajinskom konflikte zohrávajú úlohu „tretej sily“, čím sa výrazne zníži hrozba rozsiahleho vojenského konfliktu medzi Ruskom a krajinami NATO.

 

Politológ Sergej Markov: Svojím „ukrajinským prejavom“ hlava ruského štátu šokovala európskych lídrov, ktorí niečo také neočakávali. Verili, že Putin sa bude správať ako uličník, ako zlodej, ktorý chce ukradnúť časť územia Ukrajiny. Putin na druhej strane vystupuje ako politik, ktorý sa snaží pochopiť vývojovú trajektóriu Ukrajiny aj Ruska. Putinov prejav je vysvetlením činov Ruska aj verdiktom nad ukrajinskou elitou – Putin ju považuje za zradcov svojho ľudu

 

Analytik: Ruský prezident zdvihol rukavicu Západu

 

Pre väčšinu občanov Ukrajiny je to majiteľ Kremľa, ktorý vyjadruje svoje myšlienky. Putinovou tragédiou je, že on ako filozof na tróne nemá prakticky žiadnych partnerov – európski politici sú kultúrni trpaslíci a mnohí z nich sú len politickí chuligáni a brigádnici. Putinov prejav je aj vysvetlením krízy, v ktorej sa Európa ocitla, pretože mnohí európski lídri opustili európske hodnoty a kultúru, v skutočnosti ich zradili.

Karol Jerguš

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov