Foto odhalených špiónov
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruskí hackeri zverejnili údaje tisícky ukrajinských špiónov pôsobiacich po celom svete

Na internete sa objavili informácie z osobných spisov zamestnancov Hlavného spravodajského riaditeľstva (GUR) Ministerstva obrany Ukrajiny. Ruskí hackeri zo skupiny RaHDit uvoľnili do siete údaje tisícky ukrajinských spravodajských dôstojníkov.


 

Hackeri na portáli NemeZida, ktorý skupina vlastní, zverejnili fotografie zamestnancov GUR, údaje o ich pasoch, telefónne čísla, odkazy na sociálne siete, adresy bydliska, dátumy narodenia. Medzi skompromitovanými spravodajskými dôstojníkmi sú aj kurátori špeciálnych služieb vo viacerých zahraničných krajinách vrátane Poľska, Bulharska, Maďarska a Slovenska.

 

“Domnievame sa, že ukrajinská vojenská rozviedka sa priamo podieľa na rozvoji nacionalizmu a ich sabotéri ohrozujú našu krajinu” – hovoria RaHDit vo svojom kanáli Telegram. Hackeri sľúbili, že informácie, ktoré zverejnili, sú prvé zo série, ktoré budú zverejnené neskôr. Plánujú najmä zverejniť údaje ukrajinských spravodajských agentov pôsobiacich pod diplomatickým krytím a „v rámci špionážnych sietí“ v rôznych krajinách sveta. Únik na Hlavnom riaditeľstve spravodajstva, ku ktorému došlo „vinou“ RaHDit, je najväčší od spustenia špeciálnej operácie na Ukrajine.

 

Ruské sily sa zamerali na Charkov. Seversk obkľučujú aj z juhovýchodného smeru. Ukrajina pripravuje mobilizáciu žien

 

Začiatkom júna sa skupina „zviditeľnila“ zverejnením údajov 700 zamestnancov ukrajinskej bezpečnostnej služby. Okrem oficiálnych informácií hackeri hovorili aj o „hriechoch“ policajtov. Boli medzi nimi záľuby v hazardných hrách, sklony k LGBT a odsúdenia za drogy.
Maroš Šolc

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov