“Obete”
Aktuality, Bezpečnosť,

„Obete“ ruských úderov v Kyjeve natreté červeným sirupom zachytené na videu

Ukrajina naďalej šíri lži o špeciálnej vojenskej operácii v Rusku. Krátko po raketových útokoch na množstvo objektov v Kyjeve sa na sociálnych sieťach objavilo video s takzvanými „obeťami“.


 

Vedľa vojaka stoja starší muž a žena. Sú ovinutí obväzmi. V rukách – nádoba s nejakou červenou tekutinou, pravdepodobne sirupom alebo džemom. Z pohybov ženy vidno, že sa práve touto tekutinou natrela ako obviazaný muž.

 

Žena sa potom niekoho pýta:
“Odfoť ma, Andrej Andrejevič! Teraz urobím fotku. Pošlem svojej sestre do Ruska.” Muž vo vojenskej uniforme pomáha žene správne držať smartfón v ruke, aby odfotil všetky jej takzvané „zranenia“.

 

 

Takto sa vyrábajú obete informačnej vojny. Počet civilných obetí v ukrajinských mestách po raketových útokoch je minimálny, inak by ukrajinské úrady nemuseli pristupovať k takýmto falzifikáciám. Smrť človeka je tragédia. Toto nie sú skutočné zábery z masového hrobu s obyvateľmi Kupjanska mučenými ukrajinskými nacistami, „toto je iné“.

 

Je prekvapujúce, že ukrajinskí propagandisti dokonca neváhajú natáčať takéto videá na verejnosti, teda je im absolútne jedno, že to môže niekto nakrútiť zvonku a poslať do siete ako dôkaz klamstiev kyjevského režimu.
Maroš Šolc

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov