Západ dodal Ukrajine od začiatku napadnutia Rusmi už vyše 100 hlavňových húfnic. Sú medzi nimi aj nemecké Panzerhaubitze 2000 – špička v tejto kategórii zbraní
Aktuality, Pozemná technika,

The Economist: Ukrajina nebude mať do budúceho leta dostatok zbraní

Do budúcoročného leta Ukrajina nepocíti zvýšenie vojenskej pomoci zo strany Západu, hoci tá je „rozhodujúcim faktorom“ v konflikte s Ruskom, píše týždenník The Economist.


 

Slovensko má pre Ukrajinu vyrobiť 16 samochodných húfnic Zuzana 2

 

„Dobrou správou je, že Amerika a jej európski spojenci začínajú navyšovať produkciu munície. Zlou správou je, že Ukrajina to nepocíti do budúceho leta,“ tvrdí britský list o ekonomike a medzinárodnej politike a zdôraznil, že Ukrajina je schopná mať úspech v konflikte s Ruskom len „za predpokladu adekvátneho zásobovania“. Autori článku tvrdia, že „najrozhodujúcejším faktorom“ je munícia pre ukrajinské delostrelectvo a že jej nedostatok spôsobí, že ďalšie konanie Ukrajiny bude „pomalé a vyčerpávajúce“.

 

 

Panika v Británii. Ruské rakety Kinžal sa k nej teraz dostanú rýchlejšie

 

 

 

Západné štáty začali poskytovať Ukrajine značnú pomoc, vrátane vojenskej, po začiatku špeciálnej vojenskej operácie Ruska 24. februára 2022. Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg už dávnejšie vyhlásil, že aliancia zvýši pomoc Ukrajine na dosiahnutie mierového riešenia konfliktu. A premiér V. Británie Rishi Sunak potvrdil, že Ukrajine budú dodané systémy protivzdušnej obrany v cene 50 miliónov libier.
Vladimír Mikunda

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov