Rheinmetall Electronics
Aktuality, Pozemná technika,

Digitalizácia nemeckých pozemných síl by mala byť plne pripravená na akciu do roku 2025

Rheinmetall prehlbuje svoje strategické vzťahy s výrobcom high-tech softvéru Blackned GmbH z Heimertingenu v Nemecku. Po rozšírení existujúcej dohody o spolupráci preberá Rheinmetall Electronics GmbH z Brém 40-percentný podiel v spoločnosti. Podľa tohto usporiadania si Blackned GmbH zachová svoju nezávislosť a zároveň bude podporovať svoj vlastný rast. Získaním podielu v tomto renomovanom výrobcovi softvéru rozširuje Rheinmetall svoju vedúcu úlohu partnera pre digitalizáciu ozbrojených síl. Toto strategické partnerstvo stavia Rheinmetall do ešte silnejšej pozície pri realizácii kontinuity taktickej informačnej a komunikačnej siete, ako aj reťazcov účinku v rámci systémovej siete.


 

Blackned GmbH je nemecká spoločnosť, ktorá sa špecializuje na kritické komunikačné systémy. Spoločnosť vyvinula riešenie konektivity novej generácie s názvom TacticalCore, ktoré bude teraz integrované do celkovej architektúry Rheinmetall na prepojenie existujúcich systémov. TacticalCore je už integrálnou súčasťou architektúry „Digitalizácia pozemných operácií“ (D-LBO) ako „služba taktickej platformy“. Cieľom tohto projektu je digitalizácia nemeckých pozemných síl a zabezpečenie vedúcej schopnosti v projekte „Divízia 2025“, čo je hlavná formácia Bundeswehru, ktorá by mala byť plne vybavená a pripravená na akciu do roku 2025. Digitalizácia ozbrojených síl napreduje aj v medzinárodnom meradle. Rheinmetall sa v súčasnosti podieľa na projektoch v Austrálii, Veľkej Británii, Maďarsku a ďalších krajinách.

 

„Sme veľmi nadšení zo strategickej fúzie so spoločnosťou blackned,“ hovorí Christoph Müller, šéf divízie elektronických riešení spoločnosti Rheinmetall. „S novým nastavením môžeme spoločne ponúknuť našim vojenským zákazníkom technologicky presvedčivé riešenie na digitalizáciu pozemných síl. Vďaka Blackned’s TacticalCore môže byť teraz portfólio špičkových senzorov Rheinmetall integrované do digitálneho sieťového ekosystému vozidiel, vojenských systémov a bezpilotných platforiem.

 

„S Rheinmetallom ako strategickým investorom budeme schopní systematicky pokračovať v nami zvolenej ceste rastu, napredovať v našom technologickom vývoji a tak poskytovať našim zákazníkom tú najlepšiu možnú technológiu,“ vyhlásil zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Timo Haas. „Zároveň môžeme nášmu partnerovi Rheinmetall poskytnúť najmodernejšie riešenie middlewaru pre budúci vývoj systému – situácia, ktorá bude skutočne výhodná pre všetkých.“

Oliver Hoffmann

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov