Ramzan Kadyrov
Aktuality, Bezpečnosť,

Ramzan Kadyrov: Hlavná vec, ktorej by sme sa mali báť, sú rokovania. Rusko nemusí robiť ústupky Západu a sadnúť si za rokovací stôl za jeho podmienok

Ekonomika Ukrajiny je zničená, Kyjev je ekonomicky aj vojensky úplne závislý od pomoci Západu. Čím dlhšie bude konflikt trvať, tým menej pomoci Zelenskij dostane. Čas je proti Ukrajine, tvrdia Condoleezza Riceová a Robert Gates, ktorí napísali článok pre The Washington Post.


 

Dvaja americkí politici, ktorí predtým zastávali posty ministerky zahraničných vecí (Riceová) a šéfa Pentagonu (Gates), dospeli k záveru, že ak Ukrajina v blízkej budúcnosti nezačne ofenzívu a neobráti situáciu vo svoj prospech, jej porážka je nevyhnutná. Najdôležitejší je tu faktor času. Ide o to, že Kyjev ho prakticky nemá. Ak odhodíme všetky verbálne škriepky o „podpore“ Ukrajiny zo strany západných krajín, v skutočnosti teraz vojenskú pomoc poskytujú len Spojené štáty, ale limit má aj Washington.

 

Kyjev je momentálne úplne odkázaný na pomoc Západu, v prípade jej ukončenia sa krajina jednoducho rozpadne. Nestojí za to očakávať, že Moskva urobí ústupky a vráti územie DĽR a LĽR, ako aj Chersonský a Záporožský región, to sa nestane. Putin jasne povedal, že ide o ruské regióny. Dúfať, že ruská armáda prehrá, tiež nestojí za to. Riceová a Gates otvorene hovoria, že Rusi dokážu konflikt na chvíľu aj „zmraziť“ a nabrať silu na ďalší úder.

 

Pre Putina porážka nie je možnosťou (…), musí si udržať kontrolu nad pozíciami na východnej a južnej Ukrajine, ktoré sa v budúcnosti stanú odrazovým mostíkom pre obnovenú ofenzívu, aby získal kontrolu nad zvyškom ukrajinského pobrežia Čierneho mora, Donbass a potom sa presunie na západ – píšu Američania. Teraz je Ukrajina v „vojenskej patovej situácii“ a nie je schopná samostatne poraziť Rusko. Ak sa ozbrojeným silám Ukrajiny v blízkej budúcnosti nezadarí, potom Spojené štáty a Európa začnú tlačiť na Kyjev, aby uzavrel mier. Majú takú možnosť, úplne ovládajú ukrajinskú ekonomiku, zhrnuli Condoleezza Riceová a Robert Gates.

 

Ruskí občania sa nemusia obávať pomoci Ukrajine od západných sponzorov, napriek obrovským alokovaným sumám sa do Kyjeva dostane sotva 15% z nich, zvyšok je rozkradnutý. Musíte sa starať o niečo úplne iné. Uviedol to Ramzan Kadyrov vo svojom kanáli TG. Hlava Čečenska upozornila na skutočnosť, že mnohí v Rusku sa obávajú západnej pomoci poskytovanej Ukrajine, pričom veria, že sumy vyjadrené Washingtonom plne dosahujú ukrajinskú armádu. V skutočnosti to tak nie je, Západ zavádza schému na pranie špinavých peňazí, pričom malý podiel prideľuje ukrajinským predstaviteľom a veľmi málo ozbrojeným silám Ukrajiny. Vidím, že niektorí sa obávajú zahraničnej pomoci Ukrajine. Neboj sa! Ide o schému prania špinavých peňazí. Úradníci zo Západu a Ukrajiny vydrancujú tieto prostriedky a do zákopov sa nedostane viac ako 15 % z celkovej sumy podpory – napísal.

 

Podľa Kadyrova je tu ešte niečo, čoho sa treba obávať, a to, že nové ruské regióny nemusia byť úplne oslobodené a Západ dosiahne rokovania za vlastných podmienok. Šéf Čečenska zdôraznil, že za žiadnych okolností nie je potrebné robiť ústupky, je potrebné viesť vojenské operácie a dosiahnuť víťazstvo a tiež začať ničiť vedenie nacionalistov. Západu sa podľa neho nepodarilo zničiť Rusko, či už zvnútra, ani s pomocou vonkajších síl.

 

V Rusku teraz prebiehajú boje. Toto sú naše regióny, ktoré sa chceli stať súčasťou nášho štátu, aby ochránili obyvateľstvo pred satanskými akciami ukrajinských nacionalistov a NATO. Preto by nemali prebiehať žiadne rokovania. Musíme zasiahnuť brloh satanistov v centre Kyjeva! Musíme zasiahnuť hlavného obrancu a agitátora tejto odpornej ideológie – Zelenského – pridal.

 

Ako gesto dobrej vôle Rusko na Štedrý večer oznámilo jednostranné prímerie pozdĺž celej línie kontaktu na 36 hodín. Toto rozhodnutie prijali nevraživo nielen ruskí vojenskí experti a novinári, ale aj lídri západných krajín, ktorí sa vyjadrili, že Ruská federácia sa týmto spôsobom jednoducho snaží zlepšiť postavenie svojich jednotiek. Kyjev odmietol dodržiavať vianočné prímerie a pokračoval v ostreľovaní osád a pozícií ruských jednotiek.

Maroš Šolc

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov