Bell 407GXi
Aktuality, Letectvo,

Vrtuľníky Bell 407GXi pre najväčšiu leteckú záchrannú službu na svete

FortWorth, TX (10. februára 2023) – Spoločnosť Bell Textron Inc., člen koncernu Textron Inc. (NYSE:TXT), oznámila, že podpísala kúpnu zmluvu na tri stroje Bell 407GXi pre spoločnosť Global Medical Response (GMR). Dodávka sa podľa predpokladov uskutoční do konca tohto roku. Tieto vrtuľníky rozšíria existujúcu flotilu strojov Bell, ktorými GMR disponuje a využíva ich na pohotovostné letecké zdravotnícke operácie naprieč celou Severnou Amerikou.


 

Lane Evans, riaditeľ predaja pre Severnú Ameriku v spoločnosti Bell, k tomu uviedol: „Global Medical Response je jedným z najväčších prevádzkovateľov leteckej zdravotníckej služby na svete a sme nesmierne radi, že sa rozhodli rozšíriť svoju flotilu o ďalšie stroje Bell 407GXi,” a dodal: „Dodávkami všestranných a vysoko spoľahlivých strojov dlhodobo podporujeme GMR v ich aktivitách a hodláme v tomto úsilí aj naďalej pokračovať.“

 

GMR je najväčšia letecká zdravotnícka spoločnosť na svete s 39 000 zamestnancami, ktorí sa starajú o viac ako 4 000 komunít. Spolupracuje so všetkými významnými zdravotníckymi organizáciami, ako sú AmericanMedical Response, Rural Metro Fire, Air EvacLifeteam, REACH Air MedicalServices, Med-Trans Corporation, AirMed International a Guardian Flight, a tým zohráva významnú úlohu pri zaisťovaní bezpečnej leteckej prepravy. V roku 2021 prepravila viac ako 125 000 pacientov.

 

„Rozšírenie existujúcej flotily je snahou výrazne zlepšiť služby našim komunitám. Veríme, že stroje Bell 407 umožnia záchranárom rýchlejšie sa dostať k pacientom, ktorí sú v kritickom stave a potrebujú neodkladnú zdravotnú starostlivosť,” povedal Ted Van Horne, prevádzkový riaditeľ spoločnosti Global Medical Response, a pokračoval: „Veľmi si vážime naše partnerstvo so spoločnosťou Bell a cennú podporu, ktorú od nej dostávame pri našich záchranných misiách. Ich flotila vrtuľníkov je dôležitá pre posádky našich pilotov, lekárov a záchranárov.”

 

S takmer 500 vrtuľníkmi s konfiguráciou HAA v každodennej prevádzke a celkovým počtom viac ako 1 milión letových hodín dokazuje Bell svoju bezkonkurenčnú podporu odvetviu leteckej záchrannej služby. Vďaka pokročilej avionike, komunikačnému balíku a integrovanému prístrojovému panelu Garmin G1000H NXi, ktorý zvyšuje situačné povedomie a znižuje pracovné zaťaženie pilota poskytovaním ľahko čitateľných informácií, ponúka stroj Bell 407 GXi pokročilé funkcie pri transporte pacientov v kritickom stave.
K dnešnému dňu je na celom svete v prevádzke viac ako 1 600 strojov Bell 407. Ich počet letových hodín vo flotile presiahol 6 miliónov a aktívne sa zapájajú do leteckého výcviku a do vojenských, turistických a verejných misií.

Maroš Šolc

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov