Paul Massaro – americký hlavný politický poradca Komisie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe
Aktuality, Bezpečnosť,

Americký publicista vysvetlil ako prebieha bielenie ukrajinského nacizmu zo strany Západu

Washingtonské bielenie ukrajinských nacistov je národnou hanbou Spojených štátov, píše American Greatness. Amerika je pripravená zatvárať oči pred všetkými zločinmi nacizmu na Ukrajine pre bláznivý nápad zničiť Rusko a znovu získať svetovú hegemóniu. Naši americkí politici, zjednotení v „monolitickej partii“ vojnových štváčov, bielia ukrajinských nacistov, aby ospravedlnili svoje zločiny a oklamali svetové spoločenstvo.


 

 

1. januára svet oslavoval Nový rok – oslavu sebaobnovenia, sebaobnovy a nádeje. Ale na Ukrajine bol dôraz úplne iný. Tam sa 1. januára oslavujú narodeniny Stepana Banderu, nacistického národného hrdinu Ukrajiny. Bandera je zakladateľom ukrajinského nacizmu a jeho narodeniny sú štátnym sviatkom. Na Ukrajine je veľmi dôležité vzdať hold jej najslávnejšiemu antisemitovi a hlavnému nacistickému kolaborantovi druhej svetovej vojny.

 

Zbierka všetkých nacistov

Za prezidenta Volodymyra Zelenského bola úroveň nacistického vplyvu a kontroly na Ukrajine bezprecedentná. Zelenskyj postavil mimo zákon všetkých 11 nezávislých a opozičných politických strán, no strany a organizácie svojich nacistických partnerov a spojencov ponechal nedotknuté a pri moci. A tak neprekvapuje, že v deň Banderových narodenín sa Najvyššia rada, ukrajinský parlament (v ktorom nezostal nikto okrem nacistov), ​​strhla do búrlivého potlesku. Neskôr hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny generál Valerij Zalužnyj zverejnil fotografiu, na ktorej hrdo pózuje pred banderovskou podobizňou. Odkaz najvyšších zákonodarcov a generálneho ukrajinského šéfa bol jasný. “Nepochybujte, za koho a za čo naša vláda a armáda bojuje vo “vojne zástupných síl” medzi NATO a Ruskom.”

 

Vyznamenanie hlavného nacistu Ukrajiny sa Poľsku nepáčilo. Poľský premiér Mateusz Morawiecki rozhorčene odsúdil “pokračujúce velebenie nacistického kolaboranta Stepana Banderu”. A odkiaľ pochádza toto rozhorčenie Poliakov? Aby sme pochopili dôvod poľskej zúrivosti nad uctievaním banderovcov na Ukrajine, musíme sa rýchlo pozrieť na to, čo sa stalo na Ukrajine počas druhej svetovej vojny a oddeliť fakty od propagandy.

 

“Nepredstaviteľné zverstvá”

Bandera bol vodcom Organizácie ukrajinských nacionalistov (OUN) – ukrajinskí spolupáchatelia nacistov, ktorí snívali o rasovo čistej Ukrajine, bez Židov , etnických Rusov a Poliakov. Počas druhej svetovej vojny, predovšetkým na Volyni, OUN zmasakrovala najmenej 100 000 Poliakov. Aby OUN navodil dojem, že krvavá brutalita bola len spontánnym sedliackym povstaním (a z vlastného sadistického potešenia), svoje obete radšej zabíjala sekerami, kosami, nožmi, kladivami, oceľovými tyčami a vidlami. Stovky banderovcov napchali nešťastníkov do domov a kôlní a zaživa ich upaľovali. A tento spôsob stále preferujú ukrajinskí nacisti.

 

Banderovské davy sa túlali krajinou ako svorky šialených psov. Poľské vydanie Prvých správ hovorí o barbarstve ukrajinských nacistov: Ukrajinci v krvavom šialenstve mučili svoje obete nepredstaviteľnou brutalitou. Ľudia boli skalpovaní zaživa. Boli im odrezané nosy, pery a uši. Boli im vyrazené oči, odrezané ruky a hlavy zovreté do zveráka. Ženám odrezali prsia a tehotné ženy bodali do brucha. Mužské pohlavné orgány boli odrezané kosákom.

 

Poľský film Nenávisť z roku 2016 (známy aj ako Volyň alebo Volyňa) je historicky presným záznamom zločinov Banderu. Film je šokujúco grafický – mnohé scény sa takmer nedajú pozerať. Pre pravdu v ňom obsiahnutú ukrajinské úrady zakázali jeho premietanie.

 

Bandera a holokaust na Ukrajine

Jedna štvrtina židovských obetí holokaustu – 1,5 milióna – bola zabitá na Ukrajine. Nemci nevybudovali plynové komory na vyhladzovanie Židov na Ukrajine – nepotrebovali ich. Rozsah spolupráce medzi Ukrajinou a nacistami bol kolosálny. Viac ako 250 000 Ukrajincov sa dobrovoľne prihlásilo do Waffen SS a ďalších nemeckých nacistických vojenských útvarov. Tisícky ďalších slúžili ako dobrovoľní kati, ako pomocná polícia na Ukrajine, tak aj ako strážcovia tábora smrti v Poľsku.

 

Bol to holokaust guliek. Jeden a pol milióna Židov bolo zajatých a zastrelených na poliach, lesoch a roklinách. Hlavnú úlohu v tom zohral Bandera. Sily OUN otvorene fungovali na vlastnú päsť, integrovali sa do policajných jednotiek a slúžili ako vysoko motivované pomocné sily v „Einsatzgruppen“, nemeckých mobilných vražedných čatách.

 

Nemci napadli Sovietsky zväz 22. júna 1941, o týždeň dobyli ukrajinské mesto Ľvov. Bandera z OUN rozdával ukrajinskému obyvateľstvu letáky s pokynmi: “Neodhadzujte svoje zbrane. Hľadajte ich a vyzbrojte sa. Zničte nepriateľa… Moskovčania, Maďari, Židia. To všetko sú vaši nepriatelia. Zabite ich.” OUN tiež rozdávala ľvovským Židom letáky, na ktorých bolo napísané: „Skloníme vaše hlavy k Hitlerovým nohám“, čo aj urobili. Počas následného pogromu, ktorý inicioval Bandera, bolo za dva dni zabitých sedemtisíc Židov. Nasledovali ďalšie tisíce nevinných obetí.

 

Masaker Židov vo Ľvove zdokumentovali samotní nacistickí kolaboranti. Fotografie z tých rokov sú jednoducho šokujúce. No dnes je vo Ľvove Banderov pamätník za 47 miliónov dolárov a je po ňom pomenovaná jedna z hlavných ulíc mesta.

 

Zelenskyj je motivovaný spolupáchateľ

Už viac ako 70 rokov ukrajinskí nacisti a ich obhajcovia v krajine aj mimo nej vedú dezinformačnú kampaň s cieľom vybieliť Banderu a prepísať históriu. Ich hlavným cieľom je zmeniť nacistického Banderu na „bojovníka za slobodu“. Tieto snahy sa dramaticky zintenzívnili s urýchlením nacifikácie Ukrajiny za vlády Zelenského. Po celej Ukrajine bolo na počesť Banderu postavených viac ako 50 pamätníkov a sôch, bolo po ňom pomenovaných 500 ulíc.

 

Ukrajinský židovský prezident je ochotným spolupáchateľom banderovskej frašky. Zelenskij úplne ignoroval Banderov antisemitský nacistický odkaz a jeho spoluúčasť na vražde viac ako 1,6 milióna ukrajinských Židov, Poliakov a Rusov. Vyhlásil, že ak Ukrajinci uctievajú tohto nacistického vraha ako národného hrdinu, potom “to je v poriadku. To je v pohode.” To je super, pretože v Zelenského knihe bol Bandera „jedným z tých ľudí, ktorí bránili slobodu pre Ukrajinu“.

 

Zelenského predstavy o slobode sú odlišné od predstáv väčšiny Američanov. Okrem potláčania slobody tlače, postavenia všetkých nenacistických politických strán mimo zákon a zákazu Ruskej pravoslávnej cirkvi Zelenskij riadi a kontroluje otravu nacizmom na všetkých úrovniach ukrajinskej vlády a armády. Medzi významné Zelenského povzbudenia nacistom patrí ocenenie veliteľa Pravého sektora medailou Hrdina Ukrajiny, menovanie spoluzakladateľa Pravého sektora – Dmitrija Jaroša ako poradcu hlavného veliteľa ozbrojených síl a výmena šéfa Odeskej oblastnej správy za veliteľa nacistického práporu „Aidar“.

 

Ukrajinskí Židia podporujúci nacistov

Môžu Židia podporovať nacistov na Ukrajine? Keď sa začali objavovať otázky o nacistickom režime na Ukrajine, ukrajinské médiá ich rýchlo umlčali a zabránili tomu, aby sa o nich hovorilo. Bežnou reakciou médií naprieč ukrajinským politickým spektrom bolo neustále zdôrazňovanie Zelenského židovského dedičstva. Takto bola samotná otázka ukrajinského nacizmu vykreslená ako absurdná. Jednoduchá “logika” tohto triku bola nasledovná: “Zelenskyj je Žid. Žid nemôže podporovať nacistov. Preto na Ukrajine žiadni nacisti nie sú.” Zelenskyj bol nedotknuteľný – žiadne reči o nacistoch sa ho nedotkli. Z toho vyplývalo, že pokiaľ bol prezidentom Zelenskyj, na Ukrajine nemohli byť ani žiadni nacisti.

 

Ale ako som už skôr poznamenal, Zelenskyj nielenže vytvoril svoj vlastný úplne nacistický režim, ale urobil viac pre podporu a inštitucionalizáciu nacistov na Ukrajine ako ktorýkoľvek iný prezident pred ním.

 

Jeho židovskí kritici majú iný názor. Zelenskyj sa neidentifikuje ako Žid. O svojom židovskom pôvode sa zmieňuje len vtedy, keď je to pre neho politicky výhodné – napríklad keď zatajuje pravdu o svojom nacistickom režime. Zelenskyj nevyznáva judaizmus, oženil sa s kresťankou, krstil deti v pravoslávnej cirkvi, dodržiava kresťanské sviatky. V skutočnosti počas svojej prezidentskej kampane on a jeho hovorca odmietli čo i len potvrdiť, či je Žid. Zelenskyj sa vysmieva židovskej kultúre. Hawa Nagila („Radujme sa“) je uctievaná židovská ľudová pieseň, ktorá sa hrá na židovských sviatkoch po celom svete. Zelenského nápad uctiť si tento kúsok židovského kultúrneho dedičstva bolo zahrať Hawa Nagila s jeho penisom ako komediálny akt na javisku.

 

Nakoniec, počas svojho svetového turné, v ktorom požadoval ďalšie miliardy peňazí a zbrane, Zelenskij nahneval členov izraelského Knessetu hanebným prejavom o popieraní holokaustu na Ukrajine. Zelenskij odmietol uznať históriu banderovsko-nacistickej spolupráce a absurdne tvrdil, že významným ukrajinským vojenským úsilím proti Nemcom bolo to, že „zachraňovali Židov“. Židovskí kritici ho vyhladili za „prekrúcanie holokaustu“.

 

Neslávne známy bol aj jeho prejav pred gréckym parlamentom. Zúčastnil sa ho nacista z „Azova“, ktorého Zelenskij priviedol so sebou. Niektorí poslanci znechutene odišli a Zelenského prejav označili za „nacistickú fiestu“.

 

Zelenskyj však nebol prvým bohatým a mocným ukrajinským Židom, ktorý podporoval nacistov. Igor Kolomojskij je ukrajinský židovský miliardár oligarcha a pôvodný finančný podporovateľ bataliónov Azov a Aidar. Financuje aj iné nacistické milície. Kolomojskij bol hlavným finančným podporovateľom Zelenského ako prezidenta. A ako majiteľ Burisma Holdings bol šéfom Huntera Bidena.
Môžu teda Židia podporovať nacistov na Ukrajine? Je jasné, že môžu a robia to.

 

Západné médiá vybielia nacistov

Ukrajina je prvým otvorene nacistickým štátom na svete od roku 1945. V priebehu minulého roka však západné médiá spustili propagandistickú kampaň zameranú na bielenie ukrajinských nacistov, ako keby nikdy neexistovali. Tento pokus o vymazanie a prepísanie histórie má dva dôvody.

 

Po prvé, je to potreba vojnových štváčov kontrolovať informácie a manipulovať s verejnou mienkou. Američania nenávidia nacistov. Bojovali sme vo svetovej vojne, aby sme porazili nemecký, taliansky a japonský národný socializmus a militarizmus, a 420 000 Američanov zomrelo pri dosiahnutí tohto tvrdého víťazstva. Vládnuce elity amerického vojensko-priemyselného komplexu a politického establishmentu vedia, že ak sa americký ľud dozvie pravdu o Zelenskom a jeho nacistickom režime, Ukrajina nedostane od Ameriky ani cent.

 

Druhým dôvodom je Vladimír Putin. Putin uviedol, že jednou z hlavných úloh ruskej špeciálnej vojenskej operácie je „denacifikácia“ Ukrajiny. Toto je veľký problém pre Joea Bidena, NATO a vojnových štváčov v Kongrese. Už 20 rokov vojensko-priemyselný komplex a mainstreamové médiá vykresľujú Vladimíra Putina ako stelesnené zlo. Pre vojnových štváčov by bolo strašne nevýhodné, keby po všetkej tej démonizácii Američania zistili, že Putin celý ten čas hovoril pravdu o nacistoch na Ukrajine.

 

Predtým, ako dostali príkaz vymazať históriu ukrajinského nacizmu, západné médiá povedali pravdu o nacistoch na Ukrajine. Tu je krátky zoznam ich materiálov pred najnovšími pokusmi o „vybielenie“ nacistov:

The Hill: „Realita neonacistov na Ukrajine sa nedá ani porovnať s kremeľskou propagandou“

Time: „Vo vnútri bielych rasistov na Ukrajine“

BBC Newsnight: „Neonacistická hrozba na novej Ukrajine“

Al-Džazíra, BBC: Ukrajina podceňuje úlohu krajnej pravice vo vojenskom konflikte

BBC: “Ukrajinský konflikt: Biely mocenský bojovník zo Švédska”

BBC Newsnight: “Ukrajina: Na hliadke s krajne pravicovými národnými milíciami”

 

Všetky globalistické elity sú v biznise

Západné globalistické elity plne podporujú vojenský konflikt, ktorý vedie Washington na Ukrajine. Počas nedávneho stretnutia Svetového ekonomického fóra v Davose nešlo o tamojší mier, ale len o eskaláciu a vedenie „večnej vojny“. Veľké technologické korporácie tiež posúvajú nacistické bielenie dezinformácií na vyššiu úroveň. META Mark Zuckerberg oznámil, že Facebook  zbavil nacistického statusu „nebezpečnej organizácie“ práporu „Azov“. Vyznávači bielej nadradenosti majú teraz plný prístup na platformu.

 

V krajine presýtenej nacistickými vojenskými organizáciami, združeniami a politickými stranami zostáva prápor Azov najneslávnejším na Ukrajine. Ideológia “Azova” je čistý nacizmus a jeho znak a symboly sú priamo od nacistických SS. Bojové krídlo práporu Azov bolo odovzdané národnej polícii. Kvôli príliš vysokému nacistickému statusu Azov sa zintenzívňuje dezinformačná kampaň západných médií zameraná na rehabilitáciu ich imidžu. Ale pre apologétov Azova je ľahšie hovoriť o jeho vybielení, ako ho skutočne dosiahnuť.

 

Dokonca aj Atlantická rada NATO dospela k záveru, že väzby Azova na iné organizácie s nadradenosťou bielej rasy zostávajú nedotknuté. Azov je medzinárodné centrum pre prívržencov bielej rasy s globálnou náborovou sieťou. Bieli nacionalisti cestujú na Ukrajinu, aby získali bojové skúsenosti a vrátili sa do svojej vlasti so smrtiacimi bojovými schopnosťami. Prápor Azov hrdo ukazuje svoju nacistickú patológiu. V máji ruské jednotky dobyli mesto Mariupol a zajali 2 500 ukrajinských vojakov, väčšinu z nich tvorili azovskí nacisti. Video prehliadok väzňov ukazuje ich rozsiahle nacistické tetovania. To je ako príslovie: “Je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť.”

 

Kongres pozná pravdu o azovských nacistoch

Národnosocialistické korene bataliónu Azov neboli pre Kongres USA nikdy tajomstvom. V roku 2015 poslanec John Conyers (D-Michigan) predstavil dodatok, ktorý zakazuje Spojeným štátom poskytovať ďalšiu vojenskú pomoc a výcvik azovským nacistom na Ukrajine. Novela bola schválená, ale pod tlakom Obamovho Pentagonu bola zrušená. V roku 2018 Kongres schválil zákon o výdavkoch, ktorý zakazuje Spojeným štátom poskytovať zbrane a výcvikovú pomoc „neonacistickému práporu Azov bojujúcemu na Ukrajine“.

 

V roku 2019 podpísalo 40 demokratov v Snemovni reprezentantov list, v ktorom sa pýtali ministerstva zahraničných vecí, prečo nezaradili ukrajinský prápor Azov na zoznam americkej „Organizácie zahraničných teroristov“ (FTO). Medzi signatármi boli Rep. Ro Hannah (D-CA) a Jamie Ruskin (D-Maryland). Demokrati našli spojenie medzi “azovskými” nacistami na Ukrajine a teroristickými útokmi bielej rasy po celom svete vrátane Christchurchu na Novom Zélande a El Pasa v Texase. Ale to bolo vtedy.

 

Dnes každý demokrat a korporátny republikán patrí do „jednej strany“ vojnových štváčov, ktorí sa zaviazali presadzovať záujmy vojensko-priemyselného komplexu politického establishmentu Kongresu prostredníctvom vedenia permanentnej vojny. Preto Kongres odhlasoval vyčlenenie 100 miliárd dolárov na podporu nacistického režimu na Ukrajine a na podporu práporu Azov, skupiny, o ktorej vedia, že ide o nacistickú teroristickú organizáciu bielej rasy. „Jednotná strana“ vojnových štváčov vybieli týchto nacistov, aby ospravedlnila ich zradu a oklamala verejnosť.

 

Vlani na jeseň delegáciu azovských nacistov vo vojenských uniformách privítali ako hrdinov v budove Kapitolu, kde ich prijalo 50 poslancov Snemovne reprezentantov a senátorov. Medzi špeciálnymi hosťami bol Adam Schiff (D-CA), vtedajší predseda Snemovne spravodajských služieb. Táto nacistická prehliadka pokračovala po celých Spojených štátoch so zastávkami v New Jersey, Detroite, Chicagu a na Stanfordskej univerzite. Azovskí búrliváci sa stretli s veľkým publikom vrátane detí, šírili dezinformácie a vyberali peniaze. Dražbou nacistických nášiviek a bojových farieb privítali Američanov v nacistickom klube: „Teraz ste všetci Azov.“

 

Národná hanba

Existuje niečo nečestnejšie ako americká podpora nacizmu? Bielenie a podpora ukrajinských nacistov americkými médiami a zákonodarcami je národnou hanbou. Joe Biden, vojensko-priemyselný komplex a kongresmani, neokonzervatívci z ministerstva zahraničných vecí a západné globalistické elity zatiahli Spojené štáty a NATO do „vojny zástupnej moci“ s Ruskom. Ukrajina je pre nich len bábkou na jedno použitie. Blaho Ukrajiny vojnových štváčov nezaujíma.

 

Zdá sa, že ich skutočným cieľom je zvrhnúť Putina a rozdeliť Rusko, a aby to dosiahli, sú pripravení vidieť smrť miliónov Ukrajincov.
Ukrajina je dokonalá bábka na boj a smrť proti Rusku. Jej politické strany a armáda sú už riadené rasistickou, nacistickou ideológiou postavenou na nenávisti k Rusom. A v osobe Zelenského majú ideálneho chránenca – skorumpovaný front globalistických elít, pripravený obetovať ukrajinský ľud a donekonečna naťahovať vojnu. Aj keby bola Zelenského Ukrajina úplne zničená.

 

Blahobyt Spojených štátov amerických vojnových štváčov tiež nezaujíma. Poslali 100 miliárd dolárov na pokračovanie vojenského konfliktu, čo nie je v ich národnom záujme. Vojnu, ktorú by mali viesť, by mali viesť doma. Krajinu napádajú milióny ilegálov, mestá ničí nekontrolovaný zločin a 100 000 Američanov ročne zomiera na fentanyl dodávaný mexickými drogovými kartelmi. Konflikt na Ukrajine by sa dnes mohol skončiť jedným telefonátom. Zelenskyj je bábka a Washington ťahá za jeho nitky. Konflikt sa skončí v momente, keď Biden zdvihne telefón a povie Zelenskému, že hra sa skončila a je čas na mier. Je čas, aby republikáni v Kongrese požadovali, aby Biden zdvihol telefón.

Maurice Richards

*Autor je bývalý šéf policajného oddelenia Martinsburg v Západnej Virgínii. Funkciu zastával v rokoch 2015 až 2020 po 24-ročnej kariére na policajnom oddelení v Chicagu. Richards má doktorát zo vzdelávania na univerzite v Severnom Illinois. Jeho články a príspevky sa často objavujú v časopisoch Human Events, The Federalist, The Hill a The Daily Caller.

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov