Ruská pýcha…
Aktuality, História,

Americký mysliteľ: Rusko porazí USA – dva argumenty

Spojené štáty americké by nemali vyhrocovať opozíciu voči Rusku a Číne, pretože budú porazené, tvrdí publicistka Kathleen Brush v American Thinker a prináša dva „očividné fakty“, ktoré to potvrdzujú.


 

Taktika Washingtonu na pozadí taktík Moskvy a Pekingu je podľa nej vopred prehratá a stavia Štáty do „zraniteľného postavenia“.

 

Fakt č. 1. Vzťah občanov ku svojmu prezidentovi
„Rating súhlasu s Vladimírom Putinom dosahuje 82 %. Joe Bidenov je 42 %. O Si Ťin-pchingovom sa môžeme len dohadovať, no Číňania takmer jednomyseľne dôverujú svojej vláde. V Amerike svojej dôveruje menej ako tretina občanov.

 

Tieto štatistické údaje nie sú náhodné, no hovoria o nevyhnutnej porážke Ameriky v tejto Druhej studenej vojne,“ tvrdí americká publicistka.
Okrem toho obracia pozornosť čitateľov na ďalšiu dôležitú odlišnosť Rusov od Američanov, ktorá robí nemožným víťazstvo druhých nad prvými: Medzinárodný trestný tribunál v Haagu vydal zatykač na Vladimíra Putina, čím Rusov ešte viac stmelil okolo neho. „Oni sú hrdí, že sú Rusi, kým americká hrdosť klesá. (…) Prečo sa Američania nezomkýnajú okolo svojej zástavy? Hrdosť, odobrenie a podpora nie je v Číne a v Rusku tým istým ako v USA. Tak prečo?“ Odpoveďou na túto otázku naznačuje podľa Kathleen Brushovej ďalší „fakt“.

 

…a americká pýcha

 

Fakt č. 2. Vlastenectvo, založené na politickej pamäti
Američanka si myslí, že víťazstvo Ruska nad USA zaručuje jeho vlastenecká výchova. Alebo, ako to ona nazýva, „politická pamäť“:
„Spôsob, ako vlády Ruska, Číny a Spojených štátov využívajú politickú pamäť, osvetľuje to, prečo majú Rusi a Číňania radi svoje vlády a vládcov a prečo Američania nenávidia Ameriku i Bidena?“

 

Cieľom politickej pamäte Ruska je „poskytnúť vzdelávaným a obyčajným občanom jednoduchý, no konzistentný príbeh o mohutnosti národa, na ktorý môžu byť pyšní“.

 

Putin, aby si bol istý národnou podporou svojho konania, nasmerovaného na „obnovu Ukrajiny na jej historickom území a na Druhú studenú vojnu,“ zvolil si za základné heslo svojho postupu odkaz na dejiny – „Rusi a Ukrajinci boli vždy jedným národom, jednotným a celistvým“.
Politická pamäť Ruska neustále núti Rusov obávať sa existenčných hrozieb, osobitne zo strany Západu. To je dôvod, prečo si tak vážia svojich vojakov a vždy boli pripravení prinášať ťažké obete vo vojnách. Vojaci totiž bránia zotročeniu ruského štátu.

 

Politická pamäť zároveň vyvoláva neochvejnú hrdosť na Rusko i na to, že sú Rusmi, čo posilňujú slávne vojenské víťazstvá. Najdôležitejším sviatkom Ruska je Deň víťazstva, ktorý pripomína koniec Druhej svetovej vojny v Európe a porážku hlavného nepriateľa – Adolfa Hitlera a jeho nemeckých nacistov.

 

Názor Ruska na politickú pamäť sa zhoduje s názorom Číny na ňu a motivovaný je rovnakou témou: Čína žije v podmienkach vedomej si existenčnej hrozby svojej nezávislosti, osobitne zo strany Západu.

 

Právny fašizmus globálnej kapitálovej politiky. Rusko musí pomôcť Západu

 

Prístup Číny a Ruska k politickej pamäti je v protirečení prístupu k nej zo strany vlády USA, ktorá svoju politickú pamäť koncentruje na negatívach a krachoch. Napríklad na otroctve a na systémovom rasizme. Kathleen Brushová si myslí, že v súvislosti s tým Američanom zostáva pýšiť sa nie štátom a jeho historickými víťazstvami, ale „mávať bielou alebo dúhovou zástavou“.
Vladimír Mikunda

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov