.
Aktuality, Pozemná technika,

Nový obrnený automobil Fenix vyvinutý pre ruskú armádu bude predstavený na fóre Army-2023

Spoločnosť Remdizel, ktorá je vývojárom obrnených vozidiel pre ruskú armádu, sa pripravuje na predstavenie nového obrneného auta s názvom Fenix. Informovala o tom tlačová služba podniku. Špecialisti spoločnosti pri modernizácii obrneného vozidla Tajfun-K53949, urobili niekoľko zmien v dizajne a zbavili sa dovážaných dielov. Karoséria nového modelu je podľa spoločnosti prispôsobená sériovému podvozku, vďaka čomu je montáž obrneného auta oveľa lacnejšia a rýchlejšia. Predtým bol pre Tajfun-K53949 zostavený špeciálny podvozok. Fenix sa plánuje predstaviť širokej verejnosti v auguste na fóre Army-2023. Vznik novej verzie obrneného vozidla sa stal známym koncom februára tohto roku. Ako je vysvetlené v spoločnosti, “Remdizel” pracuje na výmene dovážaných komponentov v celej rade obrnených vozidiel, “Tajfun-K53949” sa stal prvým obrneným autom zostaveným výlučne z ruských dielov.
Obrnené vozidlá K-53949 4X4 sú určené na prepravu osôb a nákladu. Auto má vysoké bojové a prevádzkové vlastnosti, vysokú ovládateľnosť, rýchlosť a manévrovateľnosť na všetkých typoch ciest. Pancier poskytuje ochranu pred ručnými zbraňamia, úlomkami delostreleckých granátov, ako aj mínami. Výzbroj je inštalovaná v závislosti od vykonávaných úloh. V obrnenom aute sa môže odviesť až 10 osôb. Pohotovostná hmotnosť – 14 ton, rýchlosť do 100 km / h, dojazd 800 – 850 km.


Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov