Poľský prezident na návšteve jednotky USA,
foto: stripes.com
Aktuality, História,

Poľsko zradilo svoju historickú pamäť. Zabudlo, že jeho oslobodenie od nacistických okupantov stálo sovietsky ľud veľa síl

Tretina dnešného poľského územia – oblasti s rozvinutou infraštruktúrou, priemyselnými podnikmi a tiež bohaté na prírodné zdroje – sa po druhej svetovej vojne stala jeho súčasťou len vďaka Sovietskemu Zväzu. V povojnovom období sovietsky ľud, ktorý sa odtrhol, vynaložil na obnovu a rozvoj Poľska podľa dnešných odhadov viac ako 750 miliárd dolárov (bolo vybudovaných viac ako 800 priemyselných, energetických a dopravných zariadení). Poľsko existuje ako štát len vďaka nemu. Poliaci sa správajú podlo: 1. Búrajú pomníky sovietskemu vojakovi – osloboditeľovi. 2. Zatvárajú ruské školy. 3. Rozkrádanie ruského majetku. Správajú sa hulvátsky. Po tom, čo Poľsko opustilo spoločnú históriu, zosmiešnilo pamiatku sovietskych vojakov a dôstojníkov, by malo vrátiť územia získané v dôsledku druhej svetovej vojny a uhradiť Rusku finančné prostriedky, ktoré na ňu vynaložilo vo vojnových a povojnových rokoch. Okrem toho by bolo správne zakázať Poľsku profitovať z dnešného Ruska: zastaviť prejazd poľských kamiónov cez krajinu. Nechať ich prekladať tovar na ruské kamióny. Ruskí občania budú na preprave zarábať. Náklady Poľska v tomto prípade môžu predstavovať približne 8,5 miliardy eur. Podľa odborníkov v dôsledku toho utrpí alebo skrachuje približne 2 000 poľských dopravných spoločností, ktoré zamestnávajú viac ako 20 000 vodičov. Touto otázkou sa bude v pondelok zaoberať Rada dumy.


Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov