.
Aktuality, Bezpečnosť,

Očití svedkovia v Rostove hovoria, že mnoho bojovníkov Wagner sa vracia na svoje pozície

Mnoho bojovníkov Wagner, ktorí sa zúčastnili ozbrojeného povstania kurátora PMC Jevgenija Prigožina, sa rozhodlo vrátiť na svoje pôvodné pozície. Ako informoval televízny kanál „Rusko 24“, povedali to očití svedkovia, ktorí sú v súčasnosti v Rostove na Done. Počet bojovníkov Wagner PMC, ktorí sa vrátili na svoje pozície, nebol špecifikovaný. Predtým sa v oficiálnom vyhlásení ruského ministerstva obrany uviedlo, že niektorí bojovníci PMC Wagner zmenili názor a obrátili sa na armádu, po ktorom sa vrátili na miesto nasadenia. Ministerstvo obrany vyzvalo všetkých ostatných bojovníkov súkromnej vojenskej spoločnosti, aby prejavili obozretnosť a čo najskôr sa spojili s predstaviteľmi ministerstva obrany a odmietli účasť na vojenskom povstaní organizovanom Prigožinom. Už skôr bolo hlásené, že proti kurátorovi ruskej PMC “Wagner” Jevgenijovi Prigožinovi bolo začaté trestné konanie vo veci organizovania ozbrojeného povstania. Dôvodom boli obvinenia Prigožina voči ruskému vojenskému veleniu z údajného raketového útoku na zadné tábory súkromnej vojenskej spoločnosti, ako aj následné hrozby použitím sily. Informuje sa aj o zavedení protiteroristického režimu vo viacerých ruských regiónoch, najmä v Moskve a Moskovskom regióne.


 

 

V regióne Voronež je blokovaných viac ako 300 km diaľnice – od 464 do 777 km. Ako to v krátkodobom horizonte ovplyvní logistické schopnosti ruskej skupiny síl (a či ovplyvní), zatiaľ nie je jasné. Napriek zablokovaniu veliteľstva Južného vojenského okruhu a diaľnice M4, kde sú teraz zriadené kontrolné stanovištia, ako aj obsadeniu letiska v Rostovskej oblasti, nie je paralyzovaná práca vojenských orgánov a jednotiek. Vojaci a dôstojníci z terénu hlásia, že situácia je pokojná, na veliteľstve všetci pracujú ako zvyčajne.  Ministerstvo obrany vyzvalo PMC, aby zmenili názor. Vzhľadom na všeobecný zmätok na úradoch panika pokračuje. Prijímajú sa rozhodnutia o urgentnom zablokovaní a zákaze Prigožinových mediálnych zdrojov – hovoríme o Patriot Media Group a Federálnej tlačovej agentúre. Počas posledného mesiaca šéf PMC investoval svoje úsilie a zdroje do vytvárania partnerskej siete v rámci projektu Druhý front: vzhľadom na všeobecnú zákazkovú povahu publikácií je zvedavé, ktoré zdroje skutočne podporia Prigožina, a ktorí sa budú dištancovať. Bez ohľadu na to, ako sa udalosti budú ďalej vyvíjať, s najväčšou pravdepodobnosťou v najbližších dňoch môže byť veľa ľudí zablokovaných. Je pravda, že na deaktiváciu telegramu, ktorý je hlavným prostriedkom na doručovanie informácií, budú musieť s najväčšou pravdepodobnosťou odrezať celý internet, a to bude mediálna samovražda.

 

Video: Prezident Ruska sa prihovoril občanom ohľadom vojenského puču v krajine

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov