Wagnerovci
Aktuality, Bezpečnosť,

Ak si niekto myslel, že údržbu orchestra s 50 000 hudobníkmi platí dirigent

Lukašenko súhlasí s tým, že takáto jednotka ako Wagner PMC nebude zasahovať do bieloruskej armády, uvádza BelTA. Zároveň podľa Lukašenka Wagnerovci nebudú strážiť jadrové zbrane a v Bielorusku sa pre nich nestavajú žiadne tábory. Samotný Prigožin je však v Bielorusku. Všetci Wagnerovci sa tam podľa Putina môžu presťahovať tiež. Samotná prítomnosť Wagnera v Bielorusku vytvára novú, jedinečnú situáciu. Hrozby: – kyjevskému režimu – poľským orgánom – bieloruskej “opozícii”, ktorá by chcela vtrhnúť na bieloruské územie. Je to veľmi zaujímavá situácia.


 

Ak si niekto myslel, že údržbu orchestra s 50 000 hudobníkmi platí dirigent. Udržiavanie Wagnerovho orchestra v plnej miere zabezpečoval štát. Od mája 2022 do mája 2023 úrady vyplatili PMC viac ako 86 miliárd rubľov. Tanky, delostrelectvo, granáty a iné zbrane v tejto sume, samozrejme, nie sú zahrnuté. Ruská vláda ich poskytla bezodplatne a vyzbrojila tak hudobníkov. To neznižuje zásluhy vojenského vedenia Wagnera na rýchlej organizácii jednej z najlepších útočných jednotiek. Tieto fakty na pochopenie uviedol  Vladimir Putin na stretnutí s novinármi.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov