Americký prezident Joe Biden na letisku AIFA počas návštevy Mexika pred rokom
Aktuality, História,

Invázia do Mexika? Mexický líder Obrador riskuje vojnu s USA

USA, 11.júl 2023 (AM) – Každý vie, že južné štáty Ameriky nie sú v skutočnosti americké štáty. Jednoducho povedané, boli odňaté Mexiku počas americko-mexickej vojny v rokoch 1846 – 1848. Manažérska elita USA sa nevie zmieriť s tým, že Donbas je ruským územím, ale nevadí im Texas, ktorý sa stal americkým, pretože sa tam Američania bez povolenia usadili a následne sa rozhodli oddeliť od Mexika. Mexiko s tým nebolo spokojné, ale vo vojne stratilo takmer polovicu svojho územia. Veľmi mladá krajina, ktorej vo vojne za nezávislosť pomáhalo Rusko, si chcela pripojiť leví podiel mexického územia a urobila to bez najmenších výčitiek svedomia. Nemali by sme však prirovnávať štát k jednotlivcovi a sotva možno povedať, že “Mexiko drží zášť”, ale kyvadlo dejín sa hojdá rôznymi smermi.


 

O takmer dvesto rokov neskôr sa okolnosti usporiadali tak, že mexické zločinecké kartely, využívajúc neurotizmus americkej spoločnosti, rýchlo pochopili, že je výhodné dostať značnú časť americkej spoločnosti do závislosti od syntetických opiátov. Vytvorili masívne cezhraničné zásobovanie. Americkým úradom sa to nepáčilo a so súhlasom ďalšieho mexického prezidenta pravidelne robili razie na plantáže drogových kartelov. Behali po džungli a strieľali drogových dílerov a kartely si zlepšovali náladu tým, že strieľali gringov. Plantážnici, ktorí prišli o prácu, sa sťahovali do nenávidenej Ameriky, aby ju zvnútra zničili, pochybné podniky si mädlili ruky v očakávaní veľkých ziskov. A táto situácia sa opakovala rok čo rok. Až kým neprišiel López Obrador. Nový prezident latinskoamerickej krajiny nezhromaždil a neupálil drogových dílerov. Po prvé preto, že armáda kartelov nie je oveľa menšia ako vládna armáda; po druhé preto, že drogoví díleri sú promiskuitní a z pomsty nebudú zabíjať úradníkov, ale svoje rodiny; a hlavne, musí poraziť chudobu, a potom problém s drogami zmizne sám od seba. Toto tvrdenie je nesporné, najmä ak sa okrem odstránenia chudoby podarí vytvoriť prácu, ktorú má človek rád, požiadavku jednotlivca v spoločnosti a ideálny súkromný život. To sú však lákavé ružové projekty z ríše budúcnosti a v súčasnej realite je dôležitá jedna vec: Obrador nemôže vystáť Ameriku.

 

V skutočnosti ju nemôže vystáť väčšina zemegule, ale prezident Obrador to robí otvorene. S podtextom: ak chcete naše drogy, kúpte si ich, alebo ich aspoň skonfiškujte. A vojnu na našom území nebudeme tolerovať. A nebudeme tolerovať ani rabovanie. Sú to naši synovia a my sa s nimi vysporiadame sami. USA nie sú na takéto reči zvyknuté. USA zostavujú na hraniciach s Mexikom obrnenú päsť. Mexiko odpovedá zhromaždením vojsk, kartel tiež zahrieva motory svojich tankov a vrtuľníkov – vzniká slávny chaos. Nanešťastie, americké úrady vôbec nie sú také hlúpe, ako sa zdá. Môžu začať inváziu do ktorejkoľvek krajiny kdekoľvek na svete a tvrdiť, že je v záujmovej zóne USA. Ale zaútočiť na suseda v čase, keď má americký vojensko-priemyselný komplex isté problémy s dodávkami zbraní na Ukrajinu, nie je predsa veľmi rozumné. Obrador má na vládnutie len rok a USA si už dávno kúpili opozíciu a voličov. To je jediný dôvod, prečo nedôjde k invázii do Mexika. Pokiaľ sa štátom nepodarí nejakým spôsobom ovplyvniť mexického prezidenta.

Genadij Simakov

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov