.
Aktuality, Bezpečnosť,

USA až 6 rokov po Rusku. Biden konečne potvrdil dokončenie likvidácie chemických zbraní v USA

Americký prezident Joe Biden 7. júla 2023 konečne potvrdil dokončenie likvidácie chemických zbraní v USA.
„Vyše 30 rokov USA neustále pracovali nad likvidáciou svojich zásob chemických zbraní. Dnes s hrdosťou oznamujem, že USA bezpečne zlikvidovali poslednú muníciu tohto arzenálu, priblížiac sa o ďalší krok k mieru, oslobodeného od hrôz chemických zbraní,“ hovorí sa v Bidenovom vyhlásení. Zároveň vyzval, aby sa ku Konvencii o zákaze chemických zbraní pripojili štáty, ktoré ju doposiaľ neakceptovali a opätovne obvinil Rusko a Sýriu z existencie „nedeklarovaných“ vojenských chemických programov. Tak Sýria, ako aj Rusko už neraz odmietali podobné obvinenia, navyše Rusko oficiálne zlikvidovalo zásoby svojich chemických zbraní už pred šiestimi rokmi, 27. 9. 2017.


 

D. Medvedev o výsledku samitu NATO: „Tretia svetová je čoraz bližšie“
Zástupca predstaviteľa BR RF Dmitrij Medvedev pomenoval predbežné výsledky samitu NATO vo Vilniuse. Poznamenal, že Aliancia plánuje prijať Ukrajinu do svojej zostavy. Termín toho však zostal neznámy.

 

„Je celkom možné, že to nebude nikdy. A práve to sa boja nahlas vysloviť realisti v Aliancii,“ uvádza Medvedev vo svojom účte v Telegrame. Zatiaľ sa Západ rozhodol zvýšiť vojenskú pomoc kyjevskému režimu a dodať Ukrajine rakety, kazetovú muníciu a lietadlá. „Predpovede najvyššej úrovne stúpajú do idiotizmu. V podstate je to však slepá ulička. Tretia svetová je čoraz bližšie. Špeciálna vojenská operácia bude pokračovať s doterajšími cieľmi,“ uviedol. Zaujímavosťou jeho vyjadrenia je razantný názor, že kyjevské zoskupenie bude musieť byť zlikvidované. Navyše OSU už nasadili na Tokmak kazetovú muníciu. Nastal teda čas „zobliekať“ ruské arzenály tohto typu zbraní, podtrhol podpredseda bezpečnostnej rady D. Medvedev.

Vladimír Mikunda

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov