.
Aktuality, Bezpečnosť,

V noci ruské ozbrojené sily zaútočili na ciele v Odeskej oblasti až piatimi typmi rakiet

Večer ruské ozbrojené sily spustili raketový útok na ciele v meste Záporožie, ktoré obsadili ukrajinské formácie. Informovali o tom ukrajinské médiá s odkazom na miestneho chránenca kyjevského režimu Jurija Malašenka. Podľa ukrajinskej strany bol útok vykonaný najmenej štyrmi raketami. Typ rakiet a následky ich príchodov ešte neboli hlásené. Ukrajinské médiá však teraz veľmi prísne filtrujú poskytnuté informácie o výsledkoch ruských útokov. V skutočnosti môžu byť informovaní len o tom, že obytné budovy alebo niektoré čisto pokojné objekty, ako sú jedálne, obchody, školy, boli údajne poškodené. Už skôr sa stalo známym o včerajšom útoku navádzanými bombami na vojenské ciele v Orechove v Záporožskej oblasti, ktorú tiež kontrolujú ukrajinské formácie. Niet pochýb o tom, že v Orechove aj v Záporoží ruské jednotky útočia na miesta militantov, vojenské vybavenie a zbrane Ozbrojených síl Ukrajiny a sklady munície a výbušnín. Hlavným cieľom je poškodiť bojový potenciál ukrajinských formácií tak, aby ho nemohli plne využiť v procese protiofenzívy v Záporožskom smere. Údery sa vykonávajú výlučne na vojenské zariadenia, bez ohľadu na to, ako veľmi sa ukrajinská strana snaží tvrdiť opak. Ničenie civilných budov je často výsledkom “práce” ukrajinskej protivzdušnej obrany alebo dokonca jej cielených úderov s cieľom prezentovať ich ako spôsobené ruskými jednotkami.


 

S nástupom noci z 22. júla na 23. júla ukrajinské formácie urobili ďalší pokus o útok na ruské pozície, aby prerazili v smere Orechov-Rabotino v smere Zaporožie. Uvádzajú to ruskí vojnoví korešpondenti, ktorí analyzujú situáciu v tomto sektore frontu. Na pravej strane diaľnice Ozbrojené sily Ukrajiny vrhli pechotné jednotky dopredu. Snažili sa priblížiť k ruským pozíciám pod krytom obrnených vozidiel. Vojenskí korešpondenti uvádzajú, že tanky sa snažili pracovať na ruských pozíciách, v reakcii na to ruské jednotky otvorili delostreleckú paľbu. Zdá sa však, že nočné útoky Kyjeva na tento sektor frontu boli opäť neúspešné. Ukrajinské formácie sa snažia preraziť v Záporožskom smere už viac ako mesiac a pol no trpia značnými stratami personálu a obrnených vozidiel.

Včera v priebehu dňa bol v oblasti Novodanilovka, neďaleko Orechova, objavený stĺp obrnených vozidiel Ozbrojených síl Ukrajiny. Pracovali na ňom ruské raketové systémy s viacnásobným odpaľovaním, jeden tank Leopard išiel na ruské pozície a po vystrelení niekoľkých výstrelov okamžite ustúpil. To znamená, že Kyjev začal zachraňovať západné obrnené vozidlá po svojich rozsiahlych stratách.

 

Večer ruské ozbrojené sily spustili ďalší masívny útok na vojenské zariadenia a prístavnú infraštruktúru v Odeskej oblasti na Ukrajine. Informovali o tom ukrajinské médiá. Podľa ukrajinských médií ruské ozbrojené sily v noci zaútočili na ciele v Odeskej oblasti piatimi typmi rakiet. Na zasiahnutie cieľov na území Odeskej oblasti bolo použitých päť typov rakiet – “Kaliber”, “Onyx “, CH-22, Iskander-K, balistický “Iskander-M”. Tentoraz ukrajinská verejnosť pripúšťa, že rakety spôsobili zničenie prístavnej infraštruktúry, avšak bez toho, aby špecifikovala, ktorá. Vo svojom obvyklom duchu ukrajinské velenie “Juh” oznámilo, že údajne významná časť rakiet bola zostrelená systémami protivzdušnej obrany. Ale pravdepodobne sú to práve dôsledky “práce” ukrajinskej protivzdušnej obrany, ktoré ukrajinské médiá demonštrujú, zverejňujú fotografie zničených obytných budov a zničených automobilov. Nemá zmysel, aby Rusko útočilo na obytné oblasti drahými raketami. Aj tieto zásahy sú však najviac podobné “práci” ukrajinskej protivzdušnej obrany.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov