.
Aktuality, Bezpečnosť,

Tinkov nabáda ruských oligarchov, aby bojovali proti Špeciálnej operácii, ak si chcú zachrániť majetok na západe

Ruskí miliardári budú viac motivovaní vystupovať proti Špeciálnej operácii na Ukrajine, ak Západ ukáže, že je to spôsob, ako si zachovať majetok, povedal Oleg Tinkov vo svojom prvom rozhovore pre Financial Times od zrušenia britských sankcií. Podnikateľ, ktorý dostal amnestiu ako odmenu za verejnú kritiku Špeciálnej operácie, verí, že jeho príklad by mohol presvedčiť ďalších ruských kapitalistov, aby nahlas vyjadrili svoju nespokojnosť.


 

Tinkov, ktorý si zmenil občianstvo, sa domnieva, že majetok podnikateľov, ktorí zostanú v Rusku, bude neustále vystavený riziku znárodnenia, povedal bývalý člen zoznamu Forbes. “Moja sibírska intuícia naznačuje, že aj ich majetok bude znárodnený. Je to len otázka času. Kto môže povedať, že nám ich nezoberú o päť rokov?” zdôvodnil a dodal, že udržiavanie luxusného životného štýlu v Rusku pre podnikateľov bude niesť riziko zabavenia majetku, kým bude Rusko v spore so Západom.

“Sedieť medzi dvoma stoličkami, ako to robili posledných 30 rokov, mať dom v elitnej londýnskej štvrti a udržiavať priateľstvo s Putinom, už nie je možné,” domnieva sa Tinkov. Na podporu svojich slov FT píše, že niekoľko významných ruských podnikateľov pod podmienkou anonymity publikácii povedalo, že by boli pripravení vystúpiť priamo proti Špeciálnej operácii, ak by im Západ ukázal jasnú cestu k zrušeniu sankcií: Tinkova uviedli ako príklad možných dôsledkov takejto kritiky, píše denník.

 

Tinkov tvrdí, že kvôli svojmu postoju stratil priateľstvo s niekoľkými ďalšími ruskými miliardármi: podľa neho sa s ním mnohí prestali rozprávať, pretože sa boja, zatiaľ čo s inými sa prestal baviť, pretože ich považuje za zbabelcov.

“Demokracie, na rozdiel od diktátorských režimov, môžu napraviť svoje chyby a aj ich napravujú. A nakoniec pravda víťazí, na rozdiel od autokracií, kde len jeden človek rozhoduje o tom, či máte pravdu alebo nie, či sedíte vo väzení alebo na jachte,” napísal Tinkov na sociálnej sieti a predviedol, že sa naučil “správny” politický jazyk britskej metropoly.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov