.
Aktuality, Bezpečnosť,

Boli zverejnené katastrofálne údaje o stratách Ozbrojených síl Ukrajiny

Vojenský expert Ruslan Tatarinov, autor Telegram-kanálu „Šepot frontu“, tvrdí, že ozbrojené sily Ukrajiny v priemere každý deň publikujú 400 nekrológov. A že odkedy to ráta, tak Ukrajina už nenávratne stratila výrazne nad 100 tisíc ľudí. Okrem toho má aj 17 tisíc nezvestných.


 

Ako sa k týmto údajom dostal? Keďže Zelenský a jeho propaganda klamú svojmu národu a stále tvrdia, že strát je málo, oprel sa o oficiálne ukrajinské zdroje. Začal v nich vyhľadávať nekrológy. Do vyhľadávača zadal ukrajinské slová napr. „zahynul za Ukrajinu“, „pochovaný“… a vyšlo mu, že v priemere ide až o 400 nekrológov denne.Najvyšší údaj zistil v novembri minulý rok, keď našiel okolo 1100 nekrológov. Inokedy ich bolo po 900 denne.

 

Takže koľko strát si dodnes celkovo narátal, pýtajú sa ho redaktori Komsomoľskej pravdy Ivan Pankin a Igor Vitteľ?
– 284 tisíc padlých. Ide o počet, platný minulý týždeň, čiže ku koncu júla 2023. No i tak nie som si istý týmto počtom, určite je tam ešte čosi skryté. Možno niekoho nezaznamenali, iní, možno, zomreli neskôr.

 

Čiže nenávratných strát môže byť viac?
– Vyše 300 tisíc. Ale koľko ich je presne, to vám nikto nepovie. Myslím, že ani po ukončení konfliktu sa to nedozvieme. Veď len nezvestných je okolo 17 tisíc. Kam ich zarátať?

 

Prečo Zelenský skrýva tieto obrovské počty?
– Aby nešokoval obyvateľstvo! Čo je aj pochopiteľné. Režim musí klamať Ukrajinu aby sa udržal pri moci.

 

A ako je to so zajatcami?
– Pri každom dobytom opornom bode sú 3-4 zajatci. Či sa vzdajú dobrovoľne, to neviem.

 

Ich počet rastie?
– Samozrejme! Ako sa Ukrajinci vzdávajú, neviem, mám len foto, že niekto sedí v zajatí. Na celkových počtoch však pracujeme neustále.

 

Katastrofu OSU priznal aj Pentagon
Celkový počet strát OSU za čas ŠVO neexistuje. Minister obrany S. Šojgu uviedol na konci septembra 2022, že Ukrajina nenávratne stratila vyše 100 tisíc ľudí a že 61 tisíc z nich bolo zabitých a 49 tisíc ťažko ranených (ich návrat na front bol vylúčený).
A 31. júla 2023 Šojgu oznámil, že straty OSU v lete, počas tzv. „protiútoku“ prudko narástli. Veď len za júl činili 20 800 vojakov.
Uniknuté údaje zo správy MO USA z februára 2023 tvrdia, že za rok (od februára 2022) Ukrajina stratila 131 tisíc mŕtvych vojakov. No a odvtedy prešlo pol roka. Čiže tento údaj je možné zvýšiť 1,5-krát alebo aj dvakrát vzhľadom na „bitúnkové útoky“ OSU pri letnom „protiútoku“. Dostaneme sa tak k číslu 200-250 tisíc vojakov.
Kyjev oficiálne znižuje počty svojich strát asi 10-násobne. Na konci minulého roka oficiálne priznával len 13 tisíc zabitých vojakov OSU. Dnes tento počet zomrie za dva-tri týždne.
Vladimír Mikunda

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov