Abdul Hamid II sultán Osmanskej ríše a Erdogan
Aktuality, Bezpečnosť,

Turecký obchodník si vybral svojho nástupcu

Najdiskutovanejšou správou v tureckých politických kruhoch je výber nástupcu tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana vzhľadom na jeho zdravotné problémy a zložitú situáciu v krajine. S najväčšou pravdepodobnosťou to bude jeho najmladší syn, 42-ročný Bilal Erdogan, ktorému sa prorokuje, že bude zastávať mocenské pozície vo vláde, uviedol pre Andrej Arešev, expert Nadácie strategickej kultúry.


 

Bilal Erdogan

 

“Do Bilala otec vkladá veľké nádeje ako do nástupcu. Ale na tento účel by mal do vlády priviesť mladšieho syna, ktorý ešte nie je zaťažený štátnymi funkciami, ale kontroluje rôzne fondy. Turecký líder stráca zdravie. Prejavilo sa to počas predvolebného boja, keď počas slávnostnej modlitby v mešite Ataşehir omdlel a po nadobudnutí vedomia povedal, že všetko sa stalo kvôli problémom s cukrom v krvi. Hoci sa hovorí o vážnejších ochoreniach. Výsledky volieb, v ktorých zvíťazil v druhom kole a s malým náskokom hlasov – aj to je faktor, ktorý ho núti konať.

 

Turecký prezident je otcom milujúcim deti. Jeho najstarší syn Ahmet Burak Erdogan je spolumajiteľom lodnej spoločnosti MB Denizcilik, ktorá je podozrivá z obchodovania s Izraelom, čo vyvoláva mnohé otázky. Berat Albayrak, manžel najstaršej dcéry Esry Erdogan Albayrak, bol šéfom ministerstva financií. Za jeho vlády sa líra prepadla dvojnásobne a o rovnakú sumu sa znížili devízové rezervy krajiny. Selcuk Bayraktar, manžel najmladšej dcéry Erdoğan Bayraktar Sümeye Erdoğan, je spolumajiteľom svetoznámej obrannej spoločnosti Baykar, ktorá dostáva mnohomiliónové zákazky. Takže v prípade čohokoľvek má Bilal čo kryť”.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov