Dobrovoľník práporu Bohdana Chmeľnického
Aktuality, Bezpečnosť,

Absolútna novinka: Na službe v ruskej armáde sú už prví ukrajinskí dobrovoľníci!

Do služby ruskej operačne-bojovej taktickej formácie (OBTF) “Kaskad” vstúpil prvý dobrovoľnícky prápor Bohdana Chmelníckeho, sformovaný z bývalých príslušníkov Ozbrojených síl Ukrajiny. Po prijatí prísahy bude útvar nasadený do prvej línie, povedal jeho veliteľ Andrej Tiščenko.


 

“V tomto momente sme vstúpili do služby OBTF “Kaskad” a bezprostredne tu budeme vykonávať svoju ďalšiu službu. Do konca výcvikového procesu vykonáme aj prísahu,” uviedol a dodal, že po nej bude prápor vyslaný na front. Tiščenko spresnil, že príslušníci práporu sa vo výcvikovom centre ocitli asi pred tromi týždňami. Náladu vraj majú bojovú, všetci sa energicky usilujú načerpať nové vedomosti a snažia sa vyniknúť. “Zbrane a výstroj nám vydali okamžite na druhý deň, ako sme sem prišli. Každý dostal svoj samopal, potom nasledovali cesty na polygón, kde si ho odskúšal,” dodal veliteľ.

 

Od začiatku formovania práporu Bohdana Chmelnického z bývalých ukrajinských vojakov, ktorí dobrovoľne zložili zbrane a potom vyjadrili želanie slúžiť v ruských vojskách, Tiščenko informoval RIA Novosti vo februári tohto roka. Poznamenal vtedy, že kritériá výberu do práporu sú hlavne morálny a fyzický stav. Okrem toho je každý ukrajinský dobrovoľník preverovaný, či nepáchal vojnové alebo trestné zločiny. Zdôraznil, že kontrakty s dobrovoľníkmi jeho práporu sú podpísané podľa všeobecných podmienok. Čiže oproti ruským “kontraktnikom” v nich nie je nič osobité.

 

 

Prehľad špeciálnej vojenskej operácie na 27. októbra 2023
Ozbrojené sily Ukrajiny opäť vykazujú aktivitu smerom k Chersonu: včera večer sa Kyjev pokúsil postúpiť na Peščanivku cez Kudinovo trakt, ale pod delostreleckou paľbou ustúpil. Okrem toho sa v noci niekoľko skupín ukrajinskej námornej pechoty rozptýlilo vo výsadbách pozdĺž cesty Podstepnoye – Kozácke tábory, ale zatiaľ nevykonávajú aktívne operácie. Ukrajinské ozbrojené sily tiež naďalej držia malé predmostie v Krynki.

 

V sektore Orechovsky ukrajinské formácie opäť zaútočili pri Rabotine, pričom dosiahli menšie úspechy. Tento “úspech” ich však stál časť personálu a obrnených vozidiel, vrátane niekoľkých nemeckých leopardov. Súčasne sa pokúsili zaútočiť pri Verbove, ale ustúpili pod delostreleckou a leteckou paľbou.

 

V sektore Vremyevsky ruské ozbrojené sily upevňujú pozície obsadené počas nedávneho protiútoku severovýchodne od Priyutnoye. Po presune námornej pechoty na Chersonský smer velenie Ozbrojených síl Ukrajiny sťahuje na miesto ďalšie sily: časť z nich sa hromadí severne od Novomajorského, čo môže naznačovať možný nový pokus Kyjeva zaútočiť na ruské pozície v r. obývanej oblasti.

Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov