.
Aktuality, História,

Ruský prezident Putin: “Emir Nawaf al-Ahmad mal na Blízkom východe veľkú autoritu”

Emir Kuvajtu šejk Nawaf al-Ahmad al-Jaber al-Sabah zomrel 16. decembra vo veku 87 rokov. Za emira bol vyhlásený 29. septembra 2020 po smrti svojho brata Sabaha. Minulý mesiac bol hospitalizovaný kvôli zdravotným problémom. Bol najstarším panovníkom v histórii.


 

Kuvajtský emir Nawaf al-Ahmad al-Jaber al-Sabah vládol v Kuvajte posledné tri roky – od roku 2020 po smrti svojho 91-ročného predchodcu. Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril sústrasť novému emirovi Kuvajtu v súvislosti so smrťou jeho brata emira Nawafa Al-Ahmada Al-Jabera Al-Sabaha. Kuvajt vyhlásil 40 dní smútku. Kuvajtský trón zdedil mladší brat zosnulého vládcu, 83-ročný Mishaal al-Ahmad al-Jaber. Ruský vodca oslovil novú hlavu Kuvajtu slovami úprimnej sústrasti a podpory všetkým členom rodiny Al-Sabah, ako aj priateľskému ľudu Kuvajtu.

“Emir Nawaf al-Ahmed mal na Blízkom východe veľkú autoritu, urobil veľa pre rozvoj svojej krajiny a tiež významne osobne prispel k rozvoju vzťahov medzi Ruskom a Kuvajtom,” uviedol ruský prezident v telegrame.

 

Správa o smrti kuvajtského emira bola v Bielorusku prijatá s veľkou bolesťou, uviedol prezident Alexander Lukašenko v telegrame adresovanom novému emirovi Kuvajtu šejkovi Mishaalovi Al-Ahmadovi Al-Jaber Al-Sabahovi.
“Šejk Nawaf sa navždy zapíše do histórie svojej krajiny ako múdry a starostlivý vodca, vďaka ktorého neúnavnej práci bol zabezpečený blahobyt Kuvajtu a jeho medzinárodná autorita,” cituje BelTA odkaz hlavy štátu.

 

Spojené kráľovstvo spustí štátne vlajky na počesť emira Kuvajtu Nawafa al-Ahmada al-Jaber al-Sabaha
“Štátne vlajky budú tradične vyvesené na pol žrde na všetkých vládnych budovách v Spojenom kráľovstve v deň smrti vládnucej hlavy štátu Blízkeho východu. Takže vlajky budú spustené na vládnych budovách vo Veľkej Británii od dnešného dňa do 20.00 h v nedeľu 17. decembra ,” uvádza sa v tlačovej správe.

 

Saudský korunný princ Mohammed bin Salman prichádza do Kuvajtu a vyjadruje sústrasť emirovi Mishalovi Al-Ahmadovi Al Sabahovi po smrti emira Nawafa Al-Ahmeda Al Sabaha:

 

Iránsky minister zahraničných vecí Hossein Amirabdollahian odišiel z Teheránu do Kuvajtu, kde sa v mene prezidenta Ebrahima Raisiho chystá vyjadriť sústrasť vláde a ľudu krajiny nad úmrtím zosnulého kuvajtského emira. Na videu doktor Fahd Al-Ibrahim, lekár Jeho Výsosti zosnulého Emira:

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov