.
Aktuality, História,

Dejiny si rok 2023 zapamätajú aj týmto

Pri Kryme bolo v roku 2023 rekordne narušení. Spolupredseda špeciálnej pracovnej skupiny krymského parlamentu Vladimír Konstantinov na konci decembra 2023 informoval, že pri odovzdávaní Krymu do zostavy Ukrajiny v roku 1954 sa udialo rekordné množstvo právneho nihilizmu a ignorovanie vtedy platných zákonov. Čitateľov sme tento rok už informovali o dokončenej príprave na podanie na Ústavný súd Ruska o súlade Ústavy ZSSR a zákona ZSSR z 26. apríla 1954 o odovzdaní polostrova Ukrajine. Podanie obsahuje dôkazy o hrubom porušení troch ústav: ZSSR, RSFSR a USSR.
“Pri notoricky známom odovzdaní Krymu bol dopustený rekord právneho nihilizmu a ignorovania vtedy platného zákonodarstva. Naozaj neviem, čo vtedy v roku 1954 bránilo uskutočniť danú procedúru podľa zákona. Na druhej strane však, ak by boli vtedy prijaté právoplatné rozhodnutia, dnes by sme nemali čo rozporovať a ani by sme nemali dôvody na podanie na súd,” povedal RIA Novosti V. Konstantinov.


 

Veria si rovnako, ako Hitler

Kyjevskí pohlavári, rovnako ako Hitler v rokoch 1943-1944, zatiaľ veria vo svoju neporaziteľnosť a v tom, že Západ “im ochráni kožu” vyhlásil počas rokovania VZ OSN stály predstaviteľ RF V. Nebenzja. Reagoval tým na ultimátum, ktoré Moskve vyhlásil poradca ukrajinského prezidenta Michajlo Podoľjak, že mierových “rozhovorov nebude. V klasickom zmysle slova. Budú len ultimatívne požiadavky voči Ruskej federácii na najvyššej úrovni, ktoré Rusko prijme”. Nebenzja obrátil pozornosť aj na to, že v Kyjeve dnes považujú za hrdinov tých, ktorých ako vojnových zločincov odsúdil Norimberský tribunál, čiže kolaborantov a obdivovateľov Adolfa Hitlera.

 

“Vie sa, že nemecký vodca tvrdil, že svedomie je chiméra. A metódy, ktoré používajú dnes kyjevskí stratégovia, sa ničím nelíšia od tých, ktoré používali banderovci a ostatní ounovci (členovia OUN- pozn. redakcia), masovo zabíjajúc Moskaľov (všeobecne Rusov – pozn. redakcia), Židov, Poliakov a aj samotných Ukrajincov. Dnes však majú v rukách západné ďalekonosné zbrane, ktoré im dovoľujú dorážať centrá miest. Mieria pri tom nie na vojenské objekty, ale na civilných obyvateľov,” zdôraznil Nebenzja a dodal: “Dnes vidíme, že Zelenskí, Podoljakovia, Jermakovia a iná neonacistická zberba sa pokúša stiahnuť na dno nielen národ Ukrajiny, ale aj tých, ktorí im dodávajú vojenskú techniku a muníciu, akoby na obranu pred Ruskom”.

 

Opäť to zažijeme?

 

Hirošima, Nagasaki, Peking – Pentagon po 70 rokoch obnovuje spustnutú základňu jadrových bombardérov na ostrove Tinian!
Pentagon oznámil 30. decembra 2023 a už aj vykúpil alebo prenajal dve tretiny ostrova. Samotná základňa zaberala v časoch, keď z nej štartovali nukleárne bombardéry na Hirošimu a Nagasaki, polovicu ostrova. Washingtonskí vojvodcovia okamžitú potrebu obnovenia letiska zdôvodnili nutnosťou pred čínskym jadrovým úderom na americké vojenské základne a letiská v regióne (Japonsko, Južná Kórea, Filipíny a Havaj), “rozprášiť” americké lietadlá na ostrovných základniach v Pacifiku, aby z nich mohli viesť jadrovú vojnu proti Číne a Tajvanu. Brigádny generál Michael Zuhlsdorf, ktorý novú nukleárnu stratégiu prezentoval, zostal verný germánskemu pôvodu svojho priezviska, pretože rovnakú stratégiu už v minulosti “preslávil” morfinista Hermann Göring! Slávny maršal britského bombardovacieho letectva v čase 2. Sv. vojny sir Artur “Bombarďák” Harris, ktorý spustošil a vypálil všetky veľké nemecké mestá, uprostred svojej vyhladzovacej kampane vyhlásil, že “Nemci začali vojnu s trochu detskou ilúziou, že budú všetkých bombardovať a nikto nebude bombardovať ich”.

 

Washington si napriek týmto múdrym slovám nemilosrdného britského vojvodcu trochu naivne myslí, že môže pri jadrovej vojne zo základní v Japonsku, Južnej Kórei a na Filipínach jadrovo bombardovať Čínu a tá bude na oplátku jadrovo bombardovať len Japoncov, Tajwancov a Filipíncov a dovolí Yeankeom, aby beztrestne “rozprášili” svoje ostávajúce lietadlá po ostrovoch v Tichomorí a pokračovali s nimi v pustošení Číny.

 

USA v tomto roku po celom svete cielene budovali sieť vojenských letísk pre jadrové nosiče 1. úderu F-35 v krajinách okolo Ruska a Číny a na amerických ostrovoch v Tichomorí – Tinian, alebo na slobodných ostrovoch v Tichomorí – Palau. Celé toto snaženie USA nápadne pripomína slávny a neúspešný francúzsky Cordon sanitaire, ktorý zahrňoval po 1. Sv. vojne Pobaltsko, Poľsko, Československo, Maďarsko, Rumunsko a Bulharsko, a mal chrániť Francúzsko a Anglicko pred obnovením expanzie Nemecka či Ruska/ZSSR.

 

Princíp cordonu bol prostý – jeho štáty sa mali obetovať v boji za francúzske a britské záujmy. Keď sa cordon rozpadol, pretože Británia a Francúzsko nehodlali na obranu jeho členov nič podniknúť, obe veľmoci bez milosti obetovali všetkých členov Hitlerovi, len aby Nemecko získalo voľnú cestu na útok proti ZSSR. Tento diplomatický buck passing (pojem z pokru) prebil Stalin paktom Molotov-Ribbentrop, a obrátil tak smer prvého Hitlerovho útoku.
Vladimír Mikunda

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov